БЕР
Вівторок
19
07:53

Авокадо: Секрети цього екзотичного фрукта

В останні роки величезну популярність серед професіоналів і любителів-кулінарів придбав ще зовсім недавно мало знайомий фрукт - авокадо. Завдяки своїм корисним властивостям і простоті у використанні на столі багатьох українців з'явилися нові страви з використанням цього екзотичного плоду.

Цей сильний афрозідіак є також найкалорійнішим фруктом. При виборі слід звернути увагу на його структуру, плід повинен бути в міру м'яким, але і не дуже твердим. Щоб зрозуміти який по зрілості авокадо, його слід злегка натиснути пальцем, якщо не продавлюється шкірка, значить ще не дозрів, і навпаки перезрілі якщо дуже легко вдавлюється. Наявність темних плям може говорити про те, що плід дуже перезріло, і може навіть бути підгнилі.


Для людини, яка вперше вирішив приготувати що-небудь з авокадо може виникнути питання, як правильно його очистити від шкірки. Для початку слід зробити надріз уздовж плоду, і акуратно провертати половинки в протилежні сторони. Слід зазначити, що якщо плід не дозрів, то досить важко буде відокремити половинки один від одного. Потім витягнути кісточку і ложечкою вибрати м'якоть.


Існує кілька рекомендацій, слідуючи яким ваші страви з авокадо будуть завжди смачними. По-перше, досвідчені кулінари рекомендують купувати недоспелий плід і дати йому трохи дозріти при кімнатній температурі, ніж перезрілий. Всі страви з авокадо повинні бути свіжоприготовленими, які відразу ж будуть вживатися в їжу. Оскільки м'якоть має властивість темніти, то кісточку можна видалити перед самою подачею, а в салат додати сік лимона.


Авокадо чудово поєднується з багатьма продуктами, створюючи при цьому оригінальні за смаковими параметрами салати. Наприклад, підсмажені шматочки бекону додадуть ситність, а кубики сиру або риби вишуканий аромат. Авокадо відмінний варіант для любителів експериментувати і буде ідеальною основою для сніданків, салатів або холодних закусок.


Цей екзотичний фрукт в салаті з креветками, заправлений лимонний соком порадує гурманів на святковій вечері, а в поєднанні з овочами буде смачним ранковим блюдом, в ароматний соус, приготований з подрібненим плодом додати будь-якої страви пікантний смак.

Вчора

Сторінки:
Нагору