БЕР
Вівторок
19
09:24

​Маленькі секрети смачних рибних страв

Про корисні властивості риби відомо досить багато, що містить в ній білок і безліч вітамінів є незамінними для функціонування і працездатності наших органів і всього організму.

Тому і рекомендується вживати цей продукт якомога частіше, але далеко не всі господині вміють приготувати по-справжньому смачні страви. Для того, щоб приготувати апетитне блюдо з риби, від одному думки про який будуть текти слинка, слід дотримуватися деяких маленькі хитрощі, які при цьому також полегшать процес приготування.


Якщо риба була заморожена, то щоб не втратити її смакові і корисні властивості розморожувати слід при кімнатній температурі і на повітрі. Нутрощі потрошити буде набагато легше з неповністю розмороженої тушки.


Купуючи солону рибу, або приготувавши її самостійно, може виявитися, що вона набагато солоніша, ніж ви любите, але це не страшно, ця проблема усувається шляхом вимочування. Вимочувати солону рибу слід в холодній воді протягом декількох годин, яку потрібно взяти хоча б в два рази більше ніж риби, і не забувати міняти воду щогодини.


Щоб позбутися неприємного запаху можна підготовлену рибу залишити на кілька годин у воді з оцтом і парочкою лаврових листів, або обкласти нарізаною цибулею. Також можна натерти шматки риби соком лимона.


Порізану на порційні шматки рибу можна смажити в повному обсязі розмороженої, це додасть соковитості. Але при цьому перед смаженням рибу краще позбавити від зайвої рідини на поверхні, обтерев серветкою або паперовим рушником.


Щоб риба не розсипалася в процесі смаження, шматки можна посолити, обсипати борошном і залишити просочуватися на хвилин 15-20.


Для того, аби риба краще підрум'янилася і придбала апетитну кірочку, але не пригорала можна змішати вершкове масло з рослинним.


Щоб легше було знімати приготовлену рибу зі сковороди або дека, перед запіканням покласти складений кілька разів листок пергаментно паперу.


Для приготування риби у фритюрі, перш ніж занурити шматочки в тісто або кляр слід обваляти їх у борошні, тоді тісто пристане рівномірно і щільно. Опускати рибу слід в добре розігрітий жир, щоб скоринка утворювалася швидше і рівномірніше. Після обсмажування можна відправити ще на 5 хвилин в духовку.


Варити рибу можна як цілком так і порційними шматками, для цього укладають шкірою вгору, заливають водою на 1 см вище поверхні (в середньому 2 літри води на 1 кг риби), додають сіль, з розрахунку 1 чайна ложка на 1 літр води, спеції, луки морква і доводять до кипіння. Варять в залежності від розміру, дрібну 5 - 10 хвилин, середніх размеров 15- 20 хвилин.


Щоб рибний бульйон вийшов прозорим можна скористатися збитим яєчним білком, або процідити через марлю, змочену в гарячій воді. Бульйон буде смачніше якщо разом з рибою буде вариться цілком цибулина і морква.

Вчора

Сторінки:
Нагору