БЕР
Вівторок
19
06:37

​Міністерство освіти розробило новий порядок створення груп подовженого дня

Міністерством освіти розроблений новий порядок створення груп подовженого дня у школах. Відповідний документ наразі перебуває на реєстрації в Мін’юсті. Новий порядок передбачає комфортніші умови для дітей, враховує особливості сільських та гірських місцевостей, а також уперше надає можливість відкривати інклюзивні групи.

Новий порядок передбачає можливість створення інклюзивних та/або спеціальних груп подовженого дня. Зокрема, визначено особливості процедури їх відкриття, наповнюваності та організації освітнього процесу для дітей з особливими освітніми потребами.


Групи подовженого дня, як і основне навчання, мають формувати в учнів ключові компетентності, а також забезпечувати виконання індивідуальної програми розвитку дітей з особливими освітніми потребами.


Відтепер різниця у віці учнів з однієї групи не має перевищувати двох вікових груп (приміром, з учнів 2-3 класів). Це дозволить забезпечити комфортніші умови для дітей з урахуванням їх індивідуальних психологічних відмінностей та фізичного розвитку.


Водночас заклади, що знаходяться в сільській або гірській місцевості, як і раніше, зможуть утворювати групи подовженого дня для учнів різного віку.

Вчора

Сторінки:
Нагору