КВІ
Четвер
25
15:09

​Пігментні плями: причини появи і способи усунення

Проблеми зі шкірою добре знайомі, напевно, кожній дівчині і жінці, кого-то хвилюють підліткові вугри, а хтось бореться вже з першими ранніми зморшками. Пігментні плями стали не менше хвилюючою проблемою для представниць прекрасної статі останнім часом.

Підвищена пігментація може бути викликана самозахистом шкірного покриву від шкідливих сонячних променів, проявом порушення роботи систем органів або в процесі вагітності. Але в не залежності від джерела і причини появи плям, їх зовнішній вигляд досить неприємний і здатний доставити масу прикрощів для жінки.


Пігментація означає зміну кольору шкірного покриву, фарбування, викликане барвниками, званими пігментами. Практично у всіх людей в організмі присутні клітини, які виробляють пігмент меланін. З різних причин на деяких ділянках шкірного покриву може бути локалізовано цих клітин у великій кількості або навпаки в нестачі, в результаті виникне гіперпігментація. Таким чином, з'являться на шкірі темні плями або плями знебарвлені.


Однією з причин гіперпігментації може бути спадковість, що передається на генетичному рівні вродженою властивістю шкіри. Ослаблений різко імунітет, запальний процес або яке-небудь захворювання можуть привести до появи пігментних плям. Недолік мінералів і вітамінів С, А, РР також можуть зробити згубний вплив на шкіру і викликати виникнення плям.


Всім відомо, що сонячні промені, внаслідок активного УФ-випромінювання, можуть надавати шкідливі впливи на організм людини, тому лікарі рекомендують обмежити сонячні ванни в період з особливо активним сонячним впливом.


Вагітність - це радісна подія в житті кожної жінки, також може залишити свої відбитки на жіночій шкірі, які можуть поступово зникнути після пологів.


Зрозуміло, що зовнішній вигляд пігментних плям зовсім не радує їх володарку, і жінка мріє, як можна швидше їх позбутися. Сучасні крему, мазі, косметичні процедури, лазерна корекція дозволяють якщо не повністю прибрати пляма, то значно зменшити його обриси і колір. Але дуже важливо перш ніж приймати будь-яке рішення в боротьбі з пігментацією шкіри проконсультуватися з кваліфікованим фахівцем. Оскільки в своєму прагненні до бажаної красі головне не зробити шкідливих наслідків на здоров'я свого організму.


З огляду на шкідливий вплив сонця на плями, слід скоротити час перебування на відкритій місцевості і користуватися захисним кремом. Наші бабусі часто вдавалися до корисних властивостях рослини, використовуючи їх в відварах або масках. Як отбеливающего косметичного засобу можна використовувати огірки, петрушку, лимон, які також багаті корисними природними вітамінами і мікроелементами.

Вчора

Сторінки:
Нагору