БЕР
Вівторок
19
13:11

​Секрети стрункої фігури, або як обдурити почуття голоду

Бажання що-небудь перекусити знайоме багатьом, особливо якщо поруч хтось з розчуленням поглинає свій обід, а тебе гризе сисна почуття голоду.

тут встояти від спокуси дуже складно, хтось може сказати, що обмежувати себе в їжі неправильно, потрібно просто скоротити розмір порції і їсти все, що хочеш і коли хочеш. Ну, а якщо такою кількістю їжі не виходить насититися і бажання з'їсти ще що-небудь залишається, для цього і потрібно навчиться боротися з цим неприємним почуттям голоду.

З подібним неприємним відчуттям голоду стикалися не тільки сидять на дієті і обмежують себе в їжі, адже зголодніти можна і під час роботи, коли ти захоплений яким-небудь заняттям або виконанням термінового замовлення, і не помітно пройшов час обіду. Тому позбутися від бажання перекусити без самого перекусу потрібно обов'язково, а контролювати свої бажання досить просто, якщо знати, як це робити правильно.

Як відомо, людині в день потрібно випивати до 2 літрів води, що дозволить не тільки поліпшити стан організму, колір шкіри і так далі, але і позбавить від неприємного відчуття голоду. Тому при найменшому бажанні перекусити, потрібно випити стакан води, так і голод спочине, і користь для організму буде.

Ще один спосіб перестати думати про їжу - це сон. Досить навіть короткий сон, щоб заспокоїти свій шлунок. Але цей варіант підходить далеко не всім, адже спати за робочим столом незручно, та й колеги неправильно зрозуміють.

Тому набагато розумніше буде збільшити кількість прийомів їжі, але при цьому важливо скоротити розміри порцій. Розділивши свій обід на кілька раз, можна підвищити метаболізм, а шлунок стане рідше вимагати їжу.

Існує ряд продуктів, вживання яких забезпечать ситість, але не додадуть значних калорій. Таким чином, їх можна сміливо їсти в будь-який час і не переживати про набирання ваги.

Дуже важливо контролювати те, що ти їси, наприклад, вуглеводи володіють властивістю стимулювати вироблення інсуліну, при цьому викликають почуття голоду. Таким чином, якщо зменшити кількість вуглеводів в вживаних продуктах, то можна зменшить і виникає голод.

При цьому продукти, що містять білок набагато корисніше для процесу контролювання голоду, оскільки на засвоювання цієї речовини організму потрібно більше часу, а відповідно і почуття ситості буде зберігатися довше.

Для засвоєння клітковини також потрібно чимало часу, тому висівки, бобові, сухофрукти та овочі є чудовими рішеннями для втамування голоду.

Ще одним важливим моментом в боротьбі з небажаним почуттям голоду є ранковий прийом їжі, сніданок важлива складова раціону, оскільки запускає метаболізм і забезпечує організм необхідною енергією на весь день. Адже не даремно існує такий вислів, що сніданок з'їж сам, а обідом поділися з другом.

Крім цього важливо не забувати про користь фізичних навантажень, легка зарядка або ранкова пробіжка підвищать рівень адреналіну і зменшать небажаний голод. Відвідування тренажерного залу або басейну нададуть благотворний вплив на здоров'я і підвищать тонус всього організму.

Вчора

Сторінки:
Нагору