КВІ
Вівторок
23
10:40

​Великий піст: що приготувати?

Частенько можна почути від знайомих або колег фразу: «Я пощусь», і всі розуміють, що людина не їсть м'ясо та інші продукти, тваринного походження. На сьогоднішній день значно збільшилася кількість людей дотримуються пости, особливо серед молоді.

Складним питанням є безпосередньо складання меню, адже звичні продукти для улюблених страв заборонені до вживання і потрібно кардинально міняти звичайний спосіб приготування їжі. Для новачків мабуть, величезною проблемою може стати приготування сніданку, оскільки це повинні бути смачні і ситні блюда без м'яса, яєць і молочних продуктів. Звичні бутерброди з шинкою, омлет із зеленню або сирники багато хто вважає просто не замінними ранковими стравами, і просто не замінними ні якими іншими варіантами, і в цьому виникає особлива складність. Для любителів тостів і бутербродів можна приготувати смачну овочеву намазку або ікру, за основу взяти соєвий сир тофу, який чудово поєднується з грибами, овочами і зеленню. На шматочок хліба намастити сирну намазку, зверху кружечок огірка або помідора і посипати все свіжою зеленню, вийде дуже смачний і простий сніданок. Основний хитрістю пісних страв є їх простота і натуральність, фрукти, овочі, горіхи, каші і мед, здавалося б мізерний набір продуктів, а насправді можна приготувати дуже багато найрізноманітніших, але головне корисних ласощів.


Про колосальної користь каш знають, напевно, все, і період Великого посту це прекрасна можливість додати в свою сім'ю корисну традицію їсти кашу на сніданок. Важливим нюансом є те, що крупи потрібно варити на воді і не заправляти їх маслом. Може виникнути думка, що це не смачно, але якщо додати в зварену кашу варення або мед, а ще сухофрукти і горіхи, вийде поживна і дуже смачна страва. Для тих хто не любить солодкого, можна заправити кашу овочевим або грибним соусом, крім цього на сьогоднішній день в супермаркетах запропоновані рослинні вершки, які відмінно замінять звичні для багатьох молочні. Значним плюсом каш є їх різноманітність, тому можна кожен день годувати своїх домочадців новим блюдом і не повторюватися. Солодка або солона, різної консистенції, розсипчаста або розмазня як суп-пюре, подібні експерименти допоможуть вибрати варіанти для сніданку на кожен день.


Традиційним блюдом на обід є суп, і в період посту не слід відмовлятися від рідкого, єдиний нюанс, що суп повинен бути на овочевому бульйоні. Навариста і ароматна тарілочка гарячого супу, заправленого зеленню, порадує кожного в холодний березневий день. А в якості основної страви можна використовувати овочі в сирому вигляді або вареному, різні салати заправлені олією, якщо дозволяє пост. Квашена капуста, багата на вітамін С, варений буряк, забезпечить необхідної клітковиною, морква, квасоля, консервована кукурудза, горошок, низькокалорійні і багаті мікроелементом овочі, компоненти для найсміливіших і смачних експериментів на кухні.


Ще одне джерело мікроелементів і вітамінів це гарбуз, з якої можна приготувати смачний десерт або основне блюдо. Навіть ті, хто не любить цей помаранчевий овоч по достоїнству оцінять суп-пюре з гарбуза або запечений гарбуз з яблуками і сухофруктами. А стакан морсу з морожених ягід або свіжо вичавленого соку з овочів і фруктів, стане чудовим зарядом бадьорості і енергії на весь день.

Вчора

Сторінки:
Нагору