БЕР
П'ятниця
29
00:13

​Весняний авітаміноз: догляд за шкірою

З настанням перших теплих весняних днів, поліпшується настрій, з'являється бажання зробити, що таке отаке, але фізичний стан організму часто стає проти раптово виниклих планів, слабкість і неприємне відчуття втоми явно відображаються не тільки на працездатності, а й на зовнішньому вигляді.

Ослаблений зимовим періодом імунітет і весняний авітаміноз стають причинами більшості проблем в роботі систем організму і як результат на стані шкіри. Сірі кола під очима, блідість і в'ялість шкіри обличчя в переважній більшості випадків є демонстрацією нестачі вітамінів і корисних мікроелементів.


Виявивши будь-які проблеми зі шкірою обличчя багато жінок одразу ж кидаються в косметологічний салон або купують гори нових засобів, роблять живильні маски, потім наносять товстий шар косметики, щоб приховати виниклі недоліки. І не дивлячись на всі зусилля, помітних поліпшень немає. Тому в першу чергу слід звернути увагу на продукти, які використовуються в щоденному раціоні, і наскільки вони багаті корисними речовинами і вітамінами. Оскільки навесні організм особливо виснажений, йому необхідна правильна підживлення, і для цього неодмінно слід включити в меню свіжі фрукти, овочі і зелень. Багато корисні речовини, що роблять сприятливий вплив на стан і колір шкіри обличчя знаходяться в горіхах, тому періодично погризти фундук, грецькі горіхи або мигдаль буде корисно і смачно. І не забувати про свіжі соки, яблука, моркву, селеру, всі фрукти і овочі, що є під рукою сміливо відправляйте в соковижималку і насолоджуйтеся міксом вітамінів.


Тепер, коли організм отримує необхідні вітаміни всередину, можна приступити до догляду за шкірою зовні. Про користь поживних і зволожуючих масок написано досить багато, тому підібрати косметичний засіб не скласти не найменшого праці. Але можна скористатися поживними властивостями продуктів харчування, які завжди під рукою. Корисна маска з вівсяних пластівців, соку лимона і меду, сметани і оливкового масла, огіркова і морквяна, наші жінки роблять маски краси абсолютно з усіх дарів природи, і не дарма. За часів наших прабабусь не було такого величезного вибору кремів і масок, але жінка в усі часи залишається жінкою, і хоче бути привабливою і молодий, тому й використовувалися всі підручні засоби для досягнення бажаної мети. Сучасні виробники косметичних засобів дуже полюбляють посилатися на перевірені старі рецепти бабусь з використанням лікарських рослин, корисних витяжок з фруктів або овочів, і навіть рослинних масел.


Важливим фактором для нормального стану шкіри є водний баланс організму, тому обов'язково потрібно пити рідину, фахівці рекомендують випивати до 2 літрів негазованої води в день. А також фізичні навантаження і прогулянки на свіжому повітрі, тому основними рекомендаціями можна назвати дотримання режиму і ведення здорового способу життя.

Вчора

Сторінки:
Нагору