БЕР
П'ятниця
29
09:13

​Як спілкуватися зі складними людьми і при цьому тримати себе в руках

Спокій та гумор - можуть врятувати від конфлікту

Вони всюди: на роботі, в черзі, в сусідній квартирі, будь-якому куточку. Як вижити, якщо в твоєму оточенні є парочку неприємних людей?

Зберігай спокій

Ми знаємо, що це важко, але не варто виходити з себе, інакше "складний" людина стане ще більш неконтрольованим. Постарайся не реагувати на гострі випади. Якщо відчуваєш, що ось-ось вибухнеш - зроби глибокий вдих і повільно порахуй до десяти.

Не намагайся вплинути

Зрозумій і прийми: деякі люди володіють важким характером і ймовірність, що щось зміниться, неймовірно мала. Не витрачай свої час і енергію на перевиховання. Зосередитися на більш важливих для тебе речах.

Сприймай все з гумором

Вдалий жарт розрядить напружену обстановку. Вона просто обеззброїть негативно налаштованої людини, зв'яже йому руки. І нехай навіть жарт не здасться йому смішною, головне - щоб тобі було весело.

Чи не спускайся до їх рівня

Швидше за все, в дитинстві ти часто чула фразу "Будь мудріше", коли справа доходила до перепалки з сестрою / братом або друзями. Дій аналогічно в цій ситуації. Просто відійди в сторону, а не намагайся діяти їхніми методами.

Вислухай

Спілкування зі "складним" людиною - це як спілкування з дитиною. Чи не старайся його ігнорувати або ставитися з погордою. Нехай це непросто, але спробуй його вислухати і вивести на конструктивний діалог. Можливо, він просто потребує допомоги і йому потрібна підтримка.

Вчора

Сторінки:
Нагору