БЕР
Вівторок
19
12:37

З 1 квітня житомиряни зможуть укласти декларації з сімейним лікарем, терапевтом, педіатром

​З 1 квітня стартує приписна кампанія – заключення декларацій між сімейним лікарем,терапевтом, педіатром та мешканцями міста Житомира і прилеглих до міста районів, інших бажаючих осіб. Про деталі приписної кампанії розповіла начальник управління охорони здоров’я Марія Місюрова на початку засідання виконавчого комітету міської ради 21 лютого.

«У грудні минулого року було прийняте рішення про створення Центру первинної медико-санітарної допомоги. Із 1 квітня заплановано почати приписну кампанію. Якщо ви звертаєтесь до свого лікаря, ви задоволені, у вас є позитивний досвід спілкування зі своїм сімейним лікарем, то укладаєте з ним декларацію.Зараз ми працюємо над створенням сайту, де буде інформація про всіх лікарів. Пацієнт зможе вільно обирати лікаря. Кампанія триватиме до кінця року»,- інформує Марія Місюрова.


ЯК ОФОРМИТИ ДЕКЛАРАЦІЮ:


КРОК ПЕРШИЙ – ВИЗНАЧІТЬСЯ З ЛІКАРЕМ

Найпростіший варіант – ви знаєте хорошого лікаря, обслуговувались у нього і залишились задоволені результатами. Якщо ж такого лікаря ви поки не знайшли, поцікавтеся у родичів, сусідів, друзів, колег – можливо, у них був позитивний досвід у амбулаторії сімейної медицини або поліклініці, яка підходить вам географічно. Інформацію про лікарів можна отримати безпосередньо в реєстратурі. Наразі Центр первинної медико-санітарної допомоги готує свій власний сайт з інформацією про лікарів .


КРОК ДРУГИЙ – ПІДПИШІТЬ ДЕКЛАРАЦІЮ

Заклади первинної медичної допомоги, в яких працюють сімейні лікарі, підписують контракт з Національною службою здоров’я, а пацієнти – декларацію з тими лікарями, яких самі собі обрали.


Декларація підписується безстроково, тобто вам не потрібно буде перепідписувати її щороку. З іншого боку, якщо ви вирішите підписати угоду з іншим лікарем, ви зможете зробити це.

  • Документи, які знадобляться для підписання угоди з лікарем- ваш паспорт та ідентифікаційний номер. Якщо ж ви підписуєте декларацію з педіатром (чи сімейним лікарем, який буде обслуговувати вашу дитину), то також знадобиться свідоцтво про народження дитини та документи (паспорт та код) обох його батьків або опікунів.
  • Лікар внесе ваші дані в систему.


Важливо: декларація з’явиться в системі після подвійної авторизації: лікар попросить назвати код, який надійде вам СМС-повідомленням. Якщо ж у вас немає мобільного телефону, лікар сфотографує чи відсканує ваші документи, щоб долучити їх до декларації.

  • Потім лікар роздрукує декларацію, яку ви підпишете у двох примірниках (один із них залишається у вас), – і з цього моменту ви можете звертатись до лікаря.
  • На випадок відпустки або хвороби у вашого лікаря має бути заміна — інший лікар первинної ланки або черговий заклад первинної медичної допомоги. Якщо вам знадобиться допомога, а ви знаходитесь в іншому місті, звертайтесь до найближчого закладу первинної медичної допомоги.
  • Один лікар може обслуговувати максимум 2 тисячі пацієнтів. Тож якщо ви впевнені, що знайшли хорошого лікаря – укладайте декларацію.

Вчора

Сторінки:
Нагору