БЕР
Вівторок
19
11:21

​Заміна посвідчення водія відтепер доступна онлайн через електронний кабінет водія

Відновлення та заміна посвідчення водія – одна з найпопулярніших послуг сервісних центрів МВС: щороку за нею звертається більше 500 000 українців. Так само як і замовлення індивідуальних номерних знаків чи перевірка авто за VIN-кодом, цей сервіс відтепер доступний онлайн в електронному кабінеті водія.

Як скористатися послугою в декілька кліків – розповідаємо у відео-інструкції:


За допомогою онлайн-сервісу громадянин може замовити:

  • обмін посвідчення водія в разі зміни персональних даних;
  • отримання посвідчення водія замість втраченого, викраденого або пошкодженого;
  • заміну посвідчення водія, виданого особі вперше, після закінчення строку його дії (за умови вчинення особою протягом двох років з дня видачі посвідчення водія не більше 2 адміністративних порушень ПДР).

  • Проєкт реалізується у партнерстві Головного сервісного центру МВС і Міністерства цифрової трансформації та за підтримки проєкту USAID/UK aid «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах/TAPAS» і Фонду Східна Європа.


    Алгоритм отримання послуги:

  • після авторизації в ЕКВ особа подає заяву в електронній формі;
  • до заяви громадянин додає електронні копії документів, що підтверджують зміну персональних даних (за потреби), довідки з поліції (за потреби) і чинної медичної довідки форми 083/о;
  • заява підписується кваліфікованим електронним підписом (КЕП) особи або MobileID

  • Громадянин отримує відповідне сповіщення у випадку успішної перевірки поданої заяви та документів за всіма передбаченими державними реєстрами та базами. Відмовлення в наданні послуги можливе з ряду причин, що передбачені постановою Кабінету Міністрів України від 15.11.2019 № 946, яка вносить зміни до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами. Отримати посвідчення водія громадянин зможе в територіальному сервісному центрі МВС, зазначеному в його електронній заяві. Звертаємо вашу увагу на те, що послуга є платною.

    Стежте за нововведеннями реформи на сайті Головного сервісного центру МВС. За консультаціями звертайтеся на офіційну сторінку в Facebook або за телефоном (044) 290-19-88.

    Вчора

    Сторінки:
    Нагору