БЕР
Вівторок
19
08:43

​Зупинити хворобу можна! Поради ЛОР-лікаря

Нежить, кашель, біль в горлі, закладеність вух — ці неприємні відчуття знайомі чи не кожному з нас. Зазвичай ми чекаємо полегшення або купуємо ліки під впливом реклами.

- Чи правильно це, і в яких випадках потрібно звертатись за допомогою до ЛОР-лікаря – ми запитали у отоларинголога клініки «Медібор» Жміди Ольги Андріївни, лікаря з 20-річним успішним досвідом роботи.

Нежить, кашель, біль у горлі — це лише симптоми захворювання. Вчасно розпізнати причини, правильно поставити діагноз та призначити відповідне лікування для швидкого усунення симптомів і ліквідації захворювання — це завдання лікаря. Звернувшись за допомогою саме до спеціаліста, ви отримуєте переваги і не займаєтеся самолікуванням.


- З якими захворюваннями до вас найчастіше звертаються пацієнти?

В холодну пору року найбільше звернень із запаленням ЛОР-органів: риносинусити, ангіни та загострення хронічного тонзиліту. Збільшилась кількість захворювань, викликаних грибками (мікози), що пов’язано з неконтрольованим прийомом антибіотиків. Навесні — дає знати про себе алергічний нежить на фоні цвітіння трав та дерев. Зростає кількість звернень з приводу порушення носового дихання у дітей, захворювання, що сприяють розростанню аденоїдів та зниження слуху внаслідок недолікованих вірусних хвороб.


- Яким чином ви допомагаєте своїм пацієнтам впоратися з ЛОР-захворюваннями?

Сучасна діагностика в клініці «Медібор» — це перший важливий крок до вирішення проблеми зі здоров'ям. Адже, якщо причина хвороби не виявлена, то лікувати її симптоми можна нескінченно довго. Для проведення точної діагностики кожен ЛОР-кабінет клініки «Медібор» оснащений ЛОР-комбайном — обладнанням, без якого робота сучасного лікаря неможлива.

Відеоендоскопія — одна з можливостей ЛОР-комбайна. Це метод обстеження, що є сучасним стандартом діагностики ЛОР-захворювань у всьому світі та ефективно застосовується в клініці «Медібор». Для проведення відеоендоскопії ЛОР-органів використовується спеціальний тонкий зонд — відеоендоскоп, який оснащений оптичними системами. Лікар проводить обстеження ЛОР-органів, а комп'ютеризована система виводить на екран збільшене зображення того, що не видно при звичайному огляді.

ЛОР-комбайни обладнані також спеціальними насадками для вакуумної чистки запалених мигдаликів (комбайн відсмоктує гнійні пробки і слиз), аспірації слизу з верхніх дихальних шляхів при риносинуситах, промивання гайморових пазух при гаймориті, видалення сірчаних пробок з вуха, зрошення медикаментами та антисептиками слизових оболонок.

Застосування таких ЛОР-комбайнів дозволяє прицільно, з щадним медикаментозним навантаженням на організм, проводити лікування і дорослих, і дітей.


- Скажіть, які вимоги пред’являють Ваші пацієнти до фаховості лікаря?

Найперша вимога, звичайно, — це професіоналізм. Наш пацієнт на прийомі хоче бачити не зарозумілого ескулапа зі зверхнім поглядом та набором сухих медичних термінів, а лікаря, який виявляє щиру зацікавленість його проблемами, доступно пояснює причину захворювання та кваліфіковано призначає лікування. Адже, найважливішим завданням лікаря є швидке видужання та недопущення переходу захворювань в хронічну форму.


- Дайте пораду, щоб зупинити захворювання на початку, що потрібно робити?

Як тільки відчули захворювання треба вжити вітамін С. Ні для кого не секрет, що користь і цінність цього вітаміну дуже велика для захисту від інфекцій. Він активує діяльність різноманітних гормонів та ферментів, до того ж збільшує стійкість організму до захворювань. З метою відбити атаки вірусу приймати аскорбінову кислоту є сенс при невеликому нездужанні або якщо в оточенні (вдома, на роботі) з’явилася чихаючо-кашляюча людина. Вживайте вітамін С з проміжком в дві годині. Якщо ви приймаєте будь-які ліки, думка лікаря по дозам вітаміну також необхідна, оскільки він посилює або зменшує дію деяких з них.


Всім читачам хочу побажати міцного здоров’я і все таки довіри лікарям. Не забувайте, що в цю професію ідуть за покликанням.

Вчора

Сторінки:
Нагору