КВІ
П'ятниця
19
19:12

Легкий салат з пекінської капусти з кукурудзою

​Коли за вікном зимова погода, сніжна заметіль і мороз, особливо хочеться свіжих овочів, ніжних і соковитих. Пекінська капуста ідеальний варіант для приготування такої смакоти, хрустка свіжість її листя додасть улюблений смак довгоочікуваного літа.

Величезна популярність використання в кулінарії цього овоча викликана її прекрасним поєднанням з багатьма продуктами, що дозволяє швидко і просто приготувати найрізноманітніші за смаковими якостями салати. Коли хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким, але при цьому витратити мінімум часу, а в холодильнику лежить качан свіжої пекінської капусти, можна пофантазувати і приготувати ніжний салатик. У холодну пору року вітамінізоване і низькокалорійне блюдо особливо бажано і затребуваним серед шанувальників здорової їжі.


Найбільш популярним поєднанням продуктів для салатів з «пекінкі» є зелений горошок, консервована кукурудза, квасоля, твердий сир, шинка, копчена ковбаса, сухарики, свіжі огірки, помідори, маслини, варена курка, зелень, як соус ідеально підійде оливкова олія, сметанно -горчічная заправка або майонез. У приготуванні таких салатів найважливішу роль відіграє смакові переваги, комбінація овочів з м'ясом в поєднанні з ароматною заправкою створять неповторний смак страви, а ніжне овочеве блюдо стане прикрасою святкового столу. Можливість поєднання пекінської капусти з найрізноманітнішими продуктами дозволяє приготувати як щоденні страв, так і меню для святкового столу.


Легкий салат з пекінської капусти з кукурудзою

Швидкий в приготуванні, легкий і смачний салат, прекрасно підійде для обіду або вечері.

Для приготування необхідно:

- невеликий качан капусти,

- баночка консервованої кукурудзи,

- 3-4 столових ложки легкого майонезу, який можна замінити оливковою олією або сметанно-гірчичною заправкою,

- за смаком сіль і перець.


Капусту порізати соломкою або кубиками (хто як любить), додати кукурудзу (попередньо відцідити від рідини), посолити, поперчити і заправити все майонезом. Ретельно перемішати.


Додавши в салат порізану соломкою варену курку або шинку, салат стане більш ситним, який можна вживати як самостійну страву на вечерю. При бажанні кукурудзу можна замінити консервованим горошком, салат вийде ніжним і легким.

Сторінки:
Нагору