КВІ
П'ятниця
19
18:07

​Масляна: Готуємо млинці з цибульно-курячим фаршем

Після новорічних і різдвяних свят, наступним значущим для більшості українців за розмахом і масштабами гулянням є Масляна. Це воістину масове свято, який супроводжується масовим народним гулянням. Саме Масляна у багатьох асоціюється з таким блюдом як млинці.

Тим більше, що різноманітність приготування млинців просто вражають кількістю існуючих рецептів. Найбільш популярні - млинці з медом, з червоною ікрою, зі сметаною, з куркою, з маком, з сиром, і головне - м'ясним фаршем.

Особливо доступним і тим не менш дуже смачним рецептом є приготування млинців з курячого фаршу. Дуже багато домогосподарки, які хочуть вразити численних гостей, а також приємно здивувати своїх домочадців - намагаються приготувати подібне блюдо, при цьому експериментуючи так, щоб внести свою, особливу «родзинку». Тим більше, що і в повсякденному житті млинці з курячим фаршем можна готувати на сніданок, або подавати у вигляді гарячої закуски.


Найнеобхідніші інгредієнти:

Отже, що ж потрібно для приготування м'ясної начинки:

2-4 середні цибулини

курячий фарш - 1 кг (переважно готувати фарш з курячого філе, або ж з обрізків м'яса з стегна, а також гомілки)

рослинне масло, яке необхідно для обсмажування

перець, прянощі і сіль - за смаком


що стосується тіста, то тут варто мати під рукою:

борошно - 350-450 грам

цукор - 1 столова ложка

молоко - 700 мл

рослинне масло - 50 мл

яйця - 4-5 штук

сіль - щіпка

Блюдо на 6 порцій готується приблизно 40-50 хвилин.


Процес приготування

Отже, ріпчаста цибуля чистимо і дуже дрібно нарізаємо. Після чого викладаємо його на сильно розігріту сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо до прозорості. Далі, до цибулі додаємо курячий фарш, обсмажуємо отриману суміш до золотистого кольору. При цьому вогонь на конфорці намагаємося підтримувати в середньому стані, щоб не пригоріло. Не забуваємо регулярно перемішувати, а також лопаткою або ложкою розбивати грудочки. Додаємо перець і необхідні приправи за смаком.


Далі переходимо до приготування млинців. Для цього змішуємо всі необхідні інгредієнти для млинців і міксером збиваємо до однорідної маси. При готуванні млинців потрібно мати особливу увагу і вправність - аби вони вийшли дуже тонкими і при цьому не пригоріли. Головне не забувати обсмажувати млинці тільки з одного боку. Так вони виходять гнучкими і пластичними, а не висушеними і крихкими.


Після цього, беремо 1-2 столових ложки приготованого фаршу і викладаємо його на обсмажену сторону млинця. Далі звертаємо конвертиком. Коли всі млинці і фарш були укомплектовані, викладаємо їх по черзі на розігріту сковороду і обсмажуємо до рум'яного стану з двох сторін.


Ароматне і дуже смачна страва подаємо на стіл, при цьому доволі таки величезна кількість домогосподарок намагаються не забути поставити сметану, кетчуп або ж сметанно-часниковий соус.

Вчора

Сторінки:
Нагору