КВІ
Середа
24
17:48

Салат із кальмарів з рисом

​В останні роки величезну популярність придбав, ще недавно абсолютно незнайомий і екзотичний кальмар, м'якоть якого використовують в рецептах гарячих страв, салатів і холодних закусок.

Завдяки своєму приємному неординарному смаку м'ясо цього морепродукту стало справжнім делікатесом і прикрасою святкового столу, а доступність і простота в приготуванні забезпечила величезну затребуваність, як в елітних ресторанах, так і для домашньої кухні. М'ясо кальмара також дуже корисний продукт оскільки крім білка, багате амінокислотами, вітамінами РР, В6, залізом і йодом, необхідними для повноцінного розвитку і функціонування людського організму.


Кальмара можна легко почистити від плівки, якщо скористатися маленькою хитрістю досвідчених кулінарів, для цього заморожену тушку слід обдати окропом. Майже моментально плівка з кальмара згорнеться, а якщо щось залишиться, то легко зніметься під проточною водою просто руками. Потім видалити нутрощі кальмара і хорду. Підготовлену тушку кальмара можна смажити, варити, маринувати або запікати на грилі.


Найбільш популярними стравами на сімейних урочистостях стали салати з кальмарами, прекрасне поєднання з овочами, сиром, яйцями дозволяють приготувати легкі і оригінальні страви.


Отже, салат з кальмарів з рисом

Інгрідієнти:

Філе кальмара - 200гр.

Яйця -3 шт.

Рис - 100гр.

Консервований зелений горошок - 100 гр.

Сметана - 0,5 склянки

Майонез - 2 столових ложки

Сіль, перець за смаком

зелень


Відварити й остудити рис. Філе кальмара відварити протягом 3-5 хвилин і нарізати тонкою локшиною, зварені круто яйця нарізати кубиками подрібніше. Змішати рис, кальмари, яйця і зелений горошок, заправити сумішшю сметани, майонезу, солі і перцю, все перемішати. Готовий салат прикрасити зеленню.

Вчора

Сторінки:
Нагору