БЕР
Четвер
28
21:36

​На Житомирщині поліцейські взяли участь у спільних антитерористичних навчаннях

Упродовж трьох днів, з 29 по 31 жовтня, на Житомирщині з ініціативи Антитерористичного центру при УСБУ в області відбулися масштабні навчально-тренувальні заняття. Участь у них взяли практично всі правоохоронні відомства, поліцейські, нацгвардійці, військовослужбовці ЗСУ, рятувальні та екстрені служби, органи влади та місцевого самоврядування.

До участі у масштабних навчаннях були задіяні працівники підрозділів Головного управління Нацполіції в Житомирській області та Житомирського районного відділення поліції.


Завдання, які виконували поліцейські, безпосередньо стосувалися безпеки громадян, а ситуації відбувалися в умовах, максимально наближених до реальних. Відтак, правоохоронці відпрацьовували навички та алгоритм дій під час надходження тривожних повідомлень про виявлення небезпечних предметів, у т.ч. у будівлях сільської місцевості.


До такої роботи, зокрема, огляду приміщень та територій, а також знешкодження небезпечних предметів залучалися працівники вибухотехнічної служби, Кінологічного центру ГУНП Житомирщини та працівники слідчо-оперативних груп територіальних підрозділів поліції.


Також під час навчань відпрацьовувався алгоритм взаємодії служб правоохоронних відомств у затриманні осіб, причетних, за відповідною легендою, до «диверсійної» діяльності.


Кульмінацією антитерористичних навчально-тренувальних заходів стало проведення в одному із сіл Житомирського району конкретних операцій з пошуку і знешкодження групи небезпечних «диверсантів».


Відтак для координації спільних дій правоохоронців і військовослужбовців працював оперативний штаб, до якого увійшли керівники відомств-учасників навчань.


Фахівці вибухотехнічної служби відпрацьовували місце вибуху небезпечного предмета.


У той же час спільні пошукові групи, оперативники кримінальної поліції працювали над ідентифікацією та встановленням місця перебування осіб так званих злочинців.


Урешті усі поставлені завдання були виконані, а дії та результати усіх залучених структур ретельно проаналізовані та визначені шляхи удосконалення міжвідомчої взаємодії.

Сторінки:
Нагору