БЕР
П'ятниця
29
13:08

Володимир Ширма: Обласна рада усіляко підтримуватиме розвиток спорту на Житомирщині 

З нагоди відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 4 серпня у Житомирі урочисто підняли державний прапор та прапори Національного олімпійського комітету України та Національного комітету спорту інвалідів України. 

З нагоди відкриття ХХХІ Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро 4 серпня у Житомирі урочисто підняли державний прапор та прапори Національного олімпійського комітету України та Національного комітету спорту інвалідів України. У церемонії взяли участь перший заступник голови обласної ради Володимир Ширма, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, представники міської влади, обласного олімпійського комітету, спортсмени, громадськість.

До складу Олімпійської збірної команди України увійшли шість спортсменів з Житомирщини: Юлія Єлістратова (триатлон), легкоатлетки Наталія Лупу, Юлія Олішевська та Марія Шаталова, Тетяна Рябченко (велоспорт), Володимир Матвійчук (бокс).

Володимир Ширма, вітаючи усіх присутніх з цією урочистою подією, зазначив, що впродовж трьох тижнів ми будемо спостерігати і вболівати за українських спортсменів.

«Дуже приємно, що до збірної України увійшли наші земляки, які будуть представляти нашу область. Завдання органів місцевого самоврядування, виконавчої влади створювати умови для того, що молоде покоління, дивлячись на наших олімпійців, намагалися бути схожими на них. І обласна рада буде робити все для того, аби такі умови для дітей були створені і депутатський корпус усіляко підтримуватиме розвиток спорту на Житомирщині», - сказав перший заступник голови обласної ради.

Право підняти прапори надали майстру спорту з легкої атлетики, багаторазовому чемпіону та призеру України, багаторазовому переможцю міжнародних змагань Назару Дзюбенку, майстру спорту з тріатлону, члену збірної команди України, багаторазовому переможцю та призеру всеукраїнських змагань Сергію Кокану, трьохразовому чемпіону з греко-римської боротьби, учаснику чемпіонату світу серед кадетів Андрію Яременку, кандидату у майстри спорту з легкої атлетики, призерці чемпіонатів України серед юніорів та молоді Наталії Трибель, кандидату у майстри спорту з легкої атлетики, бронзовому призеру командного чемпіонату України Іллі Черняєву та члену національної збірної України, багаторазовому чемпіону України з паратріатлону і плавання серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату Володимиру Степаненку.

XXXI Літні Олімпійські ігри проходитимуть з 5 по 21 серпня 2016 року в Ріо-де-Жанейро. Усього в іграх Олімпіади беруть участь більше 10 тис спортсменів з 200 країн світу, на яких чекає 306 комплектів олімпійських нагород. Україну в Бразилії представлятимуть 206 спортсменів.

Сторінки:
Нагору