БЕР
Четвер
28
21:32

​Порошенко у Житомирі: Створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії зміцнить армію та збільшить гарантії безпеки українців

Президент Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку Житомирщини наголосив на важливості розвитку української ракетної галузі особливо в умовах нових загроз з боку країни-агресора.

«Тут, на Батьківщині Сергія Корольова (вчений у галузі ракетобудування та космонавтики, конструктор – ред.), я хочу нагадати, що Україна багата досвідом в ракетобудуванні. Насправді ми про нього згадали п’ять років тому. І ви вже чули результати цих випробувань, які проведені нами зараз», - сказав Президент.


Він нагадав, що Україна дотримувалася певних обмежень, які накладав Договір про ракети середньої та меншої дальності, що діяв з часів СРСР. «Тепер Росія, послідовно створюючи нові і нові загрози для європейської безпеки зруйнувала, знищила цей договір», - наголосив Президент та підкреслив, що «висновки з нової ситуації роблять усі наші партнери».


«США юридично вийшли з цього договору. Зробили висновки і ми. Нашим конструкторським бюро, нашій промисловості тепер не зв’язують руки жодні обмеження дальності польоту ракет», - підкреслив Петро Порошенко.


«Значить на порядку денному питання про створення високоточної ракетної зброї підвищеного радіусу дії, яка здатна вражати цілі далеко в тилу противника. Ми ще більше зміцнимо нашу армію, ми збільшимо гарантію безпеки кожного українця», - наголосив Президент.


«Ці належні гарантії безпеки є необхідною умовою для реалізації нашої мети – перетворити Україну в велику країну щасливих, заможних і вільних людей. І ми йдемо до цієї мети своїм шляхом», - сказав Петро Порошенко.

Сторінки:
Нагору