БЕР
П'ятниця
29
15:24

​Предстоятель Української Православної Церкви з Першосвятительським візитом відвідав Житомир

6 квітня 2019 року, у суботу четвертої седмиці Великого посту до м. Житомира із Першосвятительським візим прибув предстоятель Парвославної Церкви України, Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

При в’їзді до міста очільника Церкви зустрів єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій, у супроводі настоятеля Свято-Михайлівського кафедрального собору м. Житомира протоієрея Богдана Бойка.


Його Блаженство прибув до м. Житомира щоб освятити накупольні хрести для майбутнього кафедрального собору святого рівноапостольного князя Володимира. Біля храму Предстоятель звершив молитву за Україну та очолив чин освячення і встановлення накупольних хрестів.


Під час богослужіння Блаженішому митрополиту Епіфанію співслужили митрополит Хмельницький і Кам’янець-Подільський Антоній, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, архієпископ Житомирський і Поліський Володимир, архієпископ Вишгородський, намісник Свято-Михайлівського Золотоверхого монастиря м. Києва Агапіт, керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією, єпископ Житомирський і Овруцький Паїсій та єпархіальне духовенство.


У спільній молитві, також, взяли участь голова Житомирської ОДА Ігор Гундич та його заступники, міський голова Сергій Сухомлин, а також керівники силових структур області.

Завершивши освячення Предстоятель звернувся до присутніх із святительським словом та зазначив: «Сьогодні на цьому місці ми, помолившись за Україну, освятили хрести, які будуть підняті на храм святого рівноапостольного князя Володимира. Символічно, що саме на завершення хрестопоклонної седмиці Великого посту ми звершили їхнє освячення. Хрест важливий не тільки в житті Церкви, а й в житті християнина, адже в ці дні ми по особливому згадуємо хресні страждання Господа Ісуса Христа, через які ми з вами отримали можливість спастися».


У своєму слові Предстоятель також нагадав всім присутнім про завтрашнє велике свято Благовіщення, через яке Господь показав людству цінності свого великого дару – свободи.


Після завершення богослужіння митрополит Епіфаній підійшов до преси та розповів про нинішній стан Православної Церкви України. Зокрема присутніх цікавило питання завершення будівництва Володимирського собору у Житомирі та зведення нових храмів в цілому.


Будівництво храму святого рівноапостольного князя Володимира розпочалося у 2001-му році. Пізніше, через різні обставини, роботи були призупинені.


Розбудова храму відновилися у 2017-му році після того, як єпископа Житомирського і Овруцького Паїсія очолив єпархію.

Сторінки:
Нагору