КВІ
Субота
20
19:12

​У Житомирі урочисто відкрилася Міжнародна хореографічна асамблея імені Наталії Скорульської

4 листопада у Житомирській обласній філармонії ім..С. Ріхтера урочисто відкрилася Міжнародна хореографічна асамблея ім.. Наталії Скорульської. Відкриття асамблеї розпочалося виступом дитячого міні-балету «Пісня лісу» на музику М.Скорульського та інших композиторі, у виконанні Центру Танцю «AVANTE».

В урочистому відкритті Асамблеї взяли участь: Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, голова облдержадміністрації Ігор Гундич та міський голова Сергій Сухомлин.


Геннадій Зубко, вітаючи учасників відкриття хореографічної асамблеї, зазначив, що бачить у конкурсантах майбутнє українського балету, а подібні заходи допомагають робити Житомир культурним європейським містом.


«Коли діти та молодь засвоюють цінності через мистецтво, через танок і балет, а потім несуть їх в навколишній світ, розумієш, що Україна просто приречена на прекрасне майбутнє! Ще один доказ цього - Міжнародна хореографічна асамблея ім.. Наталії Скорульської, яка вкотре проходить в Житомирі. Це потужна артплатформа для розвитку і промоції українського мистецтва, в якому, я переконаний Україна може тримати лідерство», - наголосив Віце-прем'єр-міністр. Геннадій Зубко також розповів, що сам у дитинстві відвідував балетну студію.


В своєму привітальному слові Житомирський міський голова Сергій Сухомлин наголосив, що перша хореографічна асамблея у 2015 році відбувалася на обласному рівні, в минулому році – це вже був рівень всеукраїнський, Асамблея 2017 стала міжнародною.


Близько півтисячі танцюристів, які прибули з Грузії, Болгарії, Республіки Білорусь, Польщі та семи областей України змагатимуться за перемогу у номінаціях конкурсу. Голова журі – прима-балерина Національної Опери України, Заслужена артистка України, Лауреат міжнародних конкурсів Катерина Кухар. Гостею асамблеї стала суперфіналістка телепроекту «Танцюють всі – 4», Заслужена артистка України Тісато Ісікава.


Впродовж 5 листопада у Житомирському облмуздрамтеатрі ім.. І. Кочерги відбудеться конкурс, проведуть майстер-класи провідні хореографи України та світу, а також пройде хореографічний форум для керівників колективів. Гала-концерт запланований на понеділок 6 листопада.

Вчора

Сторінки:
Нагору