БЕР
П'ятниця
29
00:49

​В Житомирській області зникла неповнолітня дівчина. ФОТО

Поліція Житомирщини закликає батьків приділяти більше уваги дітям

Непорозуміння у родині або у школі, конфлікти з однолітками, прагнення нових відчуттів та подорожей, перше кохання – основні причини, через які діти йдуть з дому. Про це повідомляють працівники ювенальної превенції поліції Житомирщини. Нині у розшуку перебуває двоє дітей.


З початку року поліцейських ювенальної превенції ГУНП області розшукали 94 дитини, 90% з них повернули додому упродовж доби після зникнення. За словами правоохоронців, у мандри найчастіше пускаються підлітки та юнь: за цей час з дому пішли 57 молодих людей віком від 13 до 17 років. Також правоохоронці розшукували 11 тінейджерів (віком 10-12 років) та 26 дітей віком до 10 років.


На жаль, досі не знайдено 6-річного Олексія Костюшка, жителя Коростишівского району. Хлопчик ще на початку лютого 2019 року пішов на вулицю гратися та додому не повернувся. Триває встановлення його місця знаходження.


4 квітня до Коростишівського відділу поліції звернулась жителька с. Браженець із повідомленням про зникнення її 15-річної доньки Ксенії Глушкової. Дівчина ще 2 квітня пішла до школи та додому не повернулася. Батьки, зважаючи, що юнка і раніше вже зникала з дому, намагалися розшукати її власними силами. Коли ж не вдалося – звернулися по допомогу до правоохоронців.

Її прикмети: зріст 170 см, середньої тілобудови, волосся довге світле, очі – темно-сірі. Була одягнена у плетений светр з різнокольоровими вставками, блакитну жилетку, бордову шапку, сині джинси, сині кросівки з помаранчевими вставками.


Уночі 4 квітня до Житомирського відділу поліції звернулись батьки 17-річної жительки обласного центру. Дівчина зранку пішла на навчання до місцевого училища та додому не повернулася. За першочерговою інформацією, у родині були непорозуміння через залицяльника дівчини. Зранку 5 квітня поліцейські розшукали її за місцем проживання хлопця. З дівчиною все гаразд, її передали під опіку батьків.


Відтак, шановні громадяни, якщо вам відома інформація про можливе місце знаходження зниклих дітей, прохання звернутися до найближчого відділу поліції або зателефонувати за номером «102».


Разом з тим поліцейські закликають батьків не залишати своїх чад без уваги: знаходьте час для спілкування з ними, цікавтеся їх інтересами, вподобаннями, знайомтеся з їх друзями, беріть участь у житті дитини. Аби уникнути неприємностей, контролюйте місце знаходження дітей та їх оточення.


Не будьте категоричними та різко не критикуйте молодше покоління, намагайтеся добрим словом донести дітям думку щодо їх вибору та сприйняття оточуючих, дружби, першого кохання тощо. Ваша любов та увага можуть вберегти підростаючу дитину від необдуманих, ризикованих вчинків.


Пам’ятайте: у разі, якщо дитина вчасно не з’явилася додому і ніхто не знає про її місце знаходження, необхідно негайно звернутися до поліції.


Окрім того, якщо ви помітили на вулиці, у крамниці чи іншому громадському місці малолітню дитину, яка явно перебуває без супроводу дорослих, розгублена, налякана тощо, варто поцікавитися, де її батьки. У разі підозри, що вона загубилась чи займається бродяжництвом, – негайно повідомте до поліції за телефоном «102». Не будьте байдужими до дитячої долі!

Вчора

Сторінки:
Нагору