КВІ
Четвер
25
11:50

​Житомир зустрічав астронавтку, українку за походженням Гайдемарі Стефанишин-Пайпер

Більше сотні житомирян прийшли до музею Космонавтики ім.С.П.Корольова аби зустрітись з астронавткою, українкою за походженням Гайдемарі Стефанишин-Пайпер. Зустрівся з гостею і голова обласної ради Володимир Ширма та депутатка обласної ради Олена Галагуза.

Розпочалась зустріч із покладання квітів до пам'ятника видатного житомирянина Сергія Корольова. Після, Гайдемарі, відвідала експозицію музею, адже мала велике бажання "познайомитись з радянською космонавтикою." Дана зустріч стала можливою за сприяння U.S.Embassy Kyiv Ukraine в рамках святкування Всесвітнього тижня космосу.

Володимир Ширма привітав Гайдемарі та подякував, що не забуває своє українське коріння. «Щиро вітаю вас на Житомирщині. Велика вам шана за те, що не забуваєте Україну і прославляєте її на весь світ. Адже саме ви стали другою людиною і першою жінкою, яка розгорнула український прапор на орбіті Землі. Ви одна з найуспішніших, та 8-а жінка-астронавт NASA. На вашому рахунку 2 космічних польоти загальною тривалістю 27 діб, і 5 виходів у відкритий космос. Я щиро радий нашому знайомству і вдячний, що знайшли час відвідати Житомирщину. Особливо гордий, що дана зустріч проходить у музеї Космонавтики ім.С.П.Корольова».


Гостя спілкувалась із присутніми українською і сказала, що батьки у побуті завжди, навіть проживаючи в Америці, спілкували рідною мовою. У подарунок Гайдемарі отримала не тільки позитивні емоції, а й книжку про себе. Видавець та автор Ілля Стронговський подарував книгу "Це зробила вона" де присвятив розділ про досягнення жінки-астронавта, українки за походженням Гайдемарі Стефанишин-Пайпер.

Вчора

Сторінки:
Нагору