БЕР
Вівторок
19
09:24

​Як при покупці визначити чи якісна​ курятина

Вирушаючи за покупками більшість господинь, заздалегідь складають список необхідних продуктів, щоб напевно нічого не забути і не витрачати час на порожні ходіння біля прилавків магазинів. Природно, що основним критерієм при виборі конкретного товару є його якість, особливо це стосується швидкопсувних груп, наприклад свинина, курятина, риба.

Як визначити якісна чи птах і наскільки вона свіжа, знають далеко не всі, хоча курка і індичка найбільш популярні, як серед професійних кулінарів, так і любителів побалувати своїх домашніх чимось смачненьким.


Для початку слід уважно оглянути тушку, розглянувши голову, шию, кінцівки. Дзьоб свіжої курки буде глянцевим, сухим і пружним без запаху. Поверхня шкіри тушки суха, жовтуватого кольору місцями злегка рожевого відтінку. М'язова тканина світло-рожевого кольору за структурою щільна і пружна, зі злегка вологою поверхнею, але не в якому-разі не липка.


Основним показником зіпсованої курки є її сірий або сіро-зелений колір, а також наявність фіолетових плям біля заднього проходу. При цьому змінюється і запах самої тушки, неприємний запах вогкості, який переходить в кислуватий або гнильний, коли курка вже повністю зіпсована. Кінцівки набувають зелений колір, на поверхні шкіри утворюється цвіль, від чого і з'являється неприємний запах.


Досвідчені господині з легкістю визначають не тільки свіжість курятини, а й вік самого птаха, адже зовсім не хочеться купити стародавнього півня і потім варити його весь день, а він все одно так і залишиться гумовим. Для того, щоб визначити, молода курка або не зовсім, слід звернути увагу на її лапки, для молодих характерна ніжна біла з незначними прожилками шкіра, вкрита дрібними лусочками, м'яка на дотик, а також задній палець на лапці маленького розміру, у птиці старої шкіра буде грубою з жовтуватим відтінком, і покриті лусочками великих розмірів. Ще одним показником віку є гребінець, у молодої птиці він буде яскраво-червоного кольору. Крім цього молода або стара птиця можна визначити по окостеніння кінчика її грудної клітини, чим молодша курка, тим м'якше цей кінчик і відповідно легко згинається.


При покупці птиці, уважно розглядайте тушку, використовуючи наші рекомендації, і на вашому столі завжди будуть смачні страви зі свіжої і ніжною курятини.

Вчора

Сторінки:
Нагору