БЕР
Вівторок
19
06:07

​Як вибрати м'ясо для гриля і барбекю?

Головний секрет смачного м'ясного блюда - це правильно вибране м'ясо, соковитий і ніжний стейк або шашлик можна приготувати тільки зі свіжого та якісного шматка м'яса. Для того, щоб зрозуміти свіже м'ясо або не дуже потрібно звернути увагу на його колір і запах.

Чим колір буде темніше, тим і вік тварини буде більше, а відповідно м'ясо буде більш жорстким, жовтизна внутрішнього жиру також говорить про похилому віці. Колір на зрізі - глянсовий і рівномірний, для яловичини - червоний з прошарками жиру, для свинини - рожевий.


Неприємний запах також повинен попередити про те, що це м'ясо сумнівної свіжості і від його придбання краще все-таки утриматися. Крім цього пружність волокон м'яса говорить про його свіжості, якщо натиснувши пальцем, ямка відновлюється м'ясо свіже, якщо ж залишається, значить, вже почався процес розкладання і таке м'ясо не придатне до вживання. Шматок повинен бути пружним і рівним без слизу, крові, рідини.


Для шашлику або барбекю краще брати м'ясо середньої жирності, лопатку, корейку, ошийок, щоб страва вийшла соковитим і ніжним. Дієтичне м'ясо, таке як вирізка або балик буде занадто сухим, тому перед приготуванням його можна додатково нашпигувати шматочками сала. Підіб'ємо підсумок, що для того, щоб вийшов смачний шашлик або м'ясо на грилі слід взяти свіжий в міру жирний шматок молодої тварини, бажано в охолодженому вигляді.


М'ясо може бути замороженим, головне щоб воно не піддавалося розморожування і повторному заморожуванню. Це досить просто визначити, якщо натиснути на заморожений шматок пальцем і залишиться слід, це первинна заморозка, в разі ж якщо подібних слідів не залишається м'ясо повторно заморожувалося. У такому випадку для шашлику його використовувати не рекомендується. Зрозуміло, що парне м'ясо буде набагато смачніше і соковитіше, але попередньо його необхідно охолодити. Крім цього охолоджене м'ясо набагато легше і простіше обробляти.


Важливим складовим приготування м'ясних страв на вогні є маринад, правильно приготований маринад додасть м'ясу соковитості, пікантності і неповторного смаку. Дотримуючись всіх рекомендацій досвідчених шашличників м'ясо вийде дуже смачним, і друзі неодмінно оцінять і шашлик і кулінарні здібності кухаря, адже саме про такий блюді кажуть смакота, що навіть пальчики оближеш.

Вчора

Сторінки:
Нагору