БЕР
Вівторок
19
08:34

​Корисне харчування: Сумісні продукти

Правильне харчування відіграє важливу роль для здоров'я організму і самопочуття людини, оскільки саме з їжею ми отримуємо необхідні поживні і корисні речовини. Вітаміни і мікроелементи, що містяться в продуктах харчування, можуть бути повністю засвоєні організмом або ж частково.

Природно, що процес обробки овочів і фруктів впливає на засвоєння організмом, але не менш важливим фактором, що впливає на перетравлення продуктів є їх сумісність. Печія, здуття, нудота і тяжкість відбувається саме через несумісність продуктів потрапили в шлунок. Напевно, багато хто пам'ятає настанови мами або бабусі про те, що ні в якому разі не можна пити молоко після рибних страв або свіжих груш. Оскільки подібне поєднання може не сподобатися нашому кишечнику і загрожує проблемами з травленням. Але існує і позитивна сторона сумісності продуктів, дотримуючись яку можна збільшити поживність страв і корисні властивості його компонентів. Наприклад, ефективність від вживання такого популярного овоча як морква буде значно більше, якщо додати рослинного масла. Оскільки корисний для зору каротин засвоюється краще разом з жиром. Знаючи про такі маленькі хитрощі, багато українців їх регулярно застосовують, піклуючись про своє здоров'я і здоров'я своїх близьких.


По-перше, найбільш вживана група продуктів це м'ясо, птиця і риба, так звані білки тваринного. Оскільки це найбільш складно засвоювані продукти для людського організму, то поєднувати їх слід з овочами або некрохмалистими продуктами. Категорично не рекомендується вживати з хлібом, макаронними виробами, крупами та картоплею. Бажано не вживати алкогольні напої з продуктами, що містять тваринні білки. У той же час виникає питання: з чим поєднувати хліб і картопля, щоб їжа приносила задоволення і користь. Зелень і овочі ідеально поєднуються з продуктами, що містять крохмаль, тому можна сміливо включати фантазію і готувати кулінарні шедеври в стилі тости з помідорами, запечена картопля з баклажанами і базиліком, рис з томатами і болгарським перцем і так далі.


Традиційна страва української кухні - борщ, є не тільки смачною і ситної їжею, а й дуже корисною завдяки прекрасному поєднанню різних продуктів. Поєднання квасолі і буряка сприятливо діє на серцевий м'яз, оскільки вітаміни групи В, що містяться в квасолі покращують засвоєння магнію. А який отримав популярність в останні роки зелений чай вчені рекомендують пити з лимоном, оскільки катехіни, які захищають від розвитку ракових захворювань, набагато швидше засвоюються при наявності чого-небудь кислого. Тому слід уважно ставитися до процесу харчування і не забувати про сумісність продуктів.

Вчора

Сторінки:
Нагору