БЕР
Вівторок
19
11:03

​Секрети здорової шкіри: Які продукти необхідно додати в раціон

Питання харчування відіграє важливу роль в нашому житті, адже це не тільки спосіб наповнити свій шлунок їжею, але в першу чергу забезпечити організм необхідними речовинами і мікроелементами для нормального функціонування.

Зрозуміло, що все, що ми з'їдаємо, може здійснювати як позитивний, так і вкрай негативний вплив і на наше самопочуття, і на працездатність, та й на здоров'я в цілому. І фраза: ми те, що ми їмо, як не можна краще підтверджує це.


Бліда шкіра, круги під очима, висипання, втома і навіть сонливість можуть бути викликані також неправильним раціоном, не добробут корисних вітамінів або надлишок шкідливої їжі можуть спровокувати збій в роботі систем органів. Тому перш ніж бігти за допомогою до лікарні потрібно уважно вивчити своє меню, можливо про деякі стравах слід забути, а якісь продукти додати в свій щоденний раціон.


Порушення в роботі травної системи можуть проявлятися на обличчі у вигляді висипів, погіршення здорового вигляду або зміни кольору шкіри. Гастроентерологи впевнені, що переїдання під час святкових застіль, неправильне харчування і прийом нездорової їжі відбивається на обличчі і може спровокувати виникнення різних дефектів на шкірі.


Існує кілька рекомендацій, виконуючи які можна поліпшити стан своєї шкіри і самопочуття. По-перше, харчуватися потрібно дрібно, зменшити свої порції, але збільшити кількість їх вживання до 5 разів. Звичайно, багато хто звик харчуватися один-два рази на день і то ближче до ночі, через катастрофічний брак часу і величезну зайнятість, але все-таки здоров'я важливіше, і неодмінно потрібно виділити п'ять-десять хвилин і з'їсти яблуко або випити склянку йогурту.


По-друге, вся вживана їжа, повинна якщо не забезпечувати організм корисними речовинами, то хоча б, не шкодити здоров'ю. Тому категорично потрібно виключити різні консерви, фаст-фуди і снеки, і скоротити, а краще утриматися від спиртних напоїв. При цьому рекомендується збільшити в раціоні кількість свіжих овочів і фруктів, багатих на клітковину і пектин необхідних для поліпшення роботи кишечника.


Існує ряд продуктів, які особливо благотворно впливають на стан шкіри, тому щоб шкіра була гладкою і виглядала здоровою потрібно їх якомога частіше вживати в їжу. Добре знайомі всім овочі: помідор і буряк, завдяки своїм величезним запасам корисних вітамінів просто незамінні для поліпшення стану шкіри, а гарбуз містить вітамін А, прекрасний антиоксидант, який бореться зі старінням шкіри.


Шкіра може втратити свою пружність і здоровий вигляд через зневоднення, тому слід не забувати пити воду, і саме чисту воду, яка допоможе вивести з організму токсини і шкідливі речовини. Вживання чаю також благотворно позначається на стані шкірних покривів особи, завдяки який містить в ньому колагену необхідного для пружності та еластичності.

Вчора

Сторінки:
Нагору