БЕР
П'ятниця
29
02:28

У Житомирі за ініціативи Європейської комісії відбувся круглий стіл щодо профіліктики дорожньо транспортних пригод

Житомир став другим містом, де за ініціативи Європейської комісії відбувся круглий стіл щодо профіліктики дорожньо транспортних пригодЗ 14 листопада 2016 року в Україні розпочався Тиждень безпеки дорожнього руху.

Житомир став другим містом, де за ініціативи Європейської комісії відбувся круглий стіл щодо профіліктики дорожньо транспортних пригод
З 14 листопада 2016 року в Україні розпочався Тиждень безпеки дорожнього руху.

Сьогодні в рамках проведення даного заходу в приміщенні обласної державної адміністрації зібралася робоча група за підтримки Єврокомісії з метою обговорення питання проблематики виникнення травматизму на дорозі, вивчення досвіду європейських країн щодо забезпечення безпеки дорожнього руху.
У Житомирі за ініціативи Європейської комісії відбувся круглий стіл щодо профіліктики дорожньо транспортних пригод

« Нам не потрібно вигадувати щоразу колесо або якийсь свій унікальний досвід, ми користуємось європейськими стандартами, тому і заходи безпеки мають бути ті, які традиційно прийнятні у світовому просторі», - наголосив куратор групи.

У роботі круглого столу під назвою «Міжнародні норми та стандарти в сфері безпеки на транспорті. Проблематика та передова практика» прийняли участь місцеві та міжнародні експерти, представники Європейської Комісії, Житомирської міської ради, а також керівник патрульної поліції.

Організатори зустрічі повідомили, що на даний час плідно займаються вирішенням питання можливості фінансування заходів щодо поліпшення дорожньої інфраструктури, що вплине на забезпечення безпеки дорожнього руху на автошляхах.

З сьогоднішнього дня в Житомирі стартує соціальна компанія, мета якої – привернути увагу людей до проблеми перевищення швидкості на автошляхах: «Це серйозний виклик. Ми маємо проблему, що автомобілі рухаються з перевищенням швидкості по автошляхам. Ми повинні припинити цю практику, як шляхом жорстких законодавчих норм, так і жорсткої роботи зі сторони патрульної поліції, інших органів державної влади», - зазначив керівник патрульної поліції.

Вчора

Сторінки:
Нагору