БЕР
Вівторок
19
13:52

​Висівки: данина моді чи необхідна складова харчування для здоров'я людини

Останнім часом турбота про своє здоров'я і фігуру придбала набагато більшою популярністю серед українців, зокрема такі поняття, як здоровий спосіб життя, фізичні навантаження і збалансоване харчування стали важливими складовими щоденного життя.

Саме їжа, яку ми вживаємо, грає ключову роль в працездатності нашого організму, його правильному функціонуванні, адже не дарма кажуть, ми є то, що ми їмо. Про величезну користь висівок для людського організму говорять досить багато, їх застосування в якості добавки до основного раціону дозволяє поліпшити роботу практично кожного органу і системи людського організму. Їх цінність для людського здоров'я просто не передати словами, не дивлячись на досить неапетитний і непривабливий зовнішній вигляд. Але якщо замислитися над тим скільки життєво важливих елементів в них міститься, то рука сама потягнеться за коробкою з висівками, адже це і А, В, Е вітаміни, всі необхідні макро і мікроелементи, в поєднанні з незамінними омега кислотами.


Висівки з зерна - це тверда оболонка самого зерна, яка залишається після виробництва борошна. Оскільки ця оболонка не піддається переробці в процесі виробництва, то всі корисні властивості, мікроелементи і вітаміни зберігаються. Найбільш важливим елементом, який можна отримати, вживаючи висівки, є клітковина, яка має великий позитивний вплив на роботу травної системи і поліпшення загального фізичного стану організму. Для людини страждаючого проблемами, пов'язаними з надмірною вагою допоможуть зменшити голод, знизять кількість вживаної їжі і при цьому нормалізують роботу всієї травної системи, як результат кілограми будуть танути просто на очах, а шкіра придбає еластичний здоровий вигляд.


Висівки можна вживати в складі готових страв, наприклад додаючи в різні каші, супи, салати, а також багато хлібопекарні печуть дуже смачний хліб з висівками. Крім цього можна вживати сухими або замоченими, але єдиний недолік, що до такої форми потрібно привчати організм поступово. Починати слід з однієї чайної ложки в день, довівши до двох-трьох столових ложок протягом двох тижнів. При цьому важливо не перестаратися, більше трьох столових ложок протягом дня вживати не бажано, оскільки замість корисного впливу можна отримати неприємні наслідки. Як то кажуть, все добре і корисно в міру. Можна вживати висівки також в сухому вигляді, просто запивши склянкою води або замочити на півгодини окропом, а потім додати в будь-яке готове блюдо. Це вже з особистісного бажанням або як кому до смаку.


На сьогоднішній день запропоновано величезний вибір висівок з різних видів зерна, вівсяні, житні, пшеничні, що дозволяє підібрати найбільш підходящі в якості доповнення до щоденного раціону. Для очищення організму від шлаків і токсинів, нормалізації роботи кишечника і просто поліпшення загального стану дієтологи рекомендую щоденне застосування в їжу висівок, і вже протягом першого тижня буде помічений бажаний результат.

Вчора

Сторінки:
Нагору