БЕР
П'ятниця
29
07:06

​ Тарас Батенко: «УКРОП – це партія, яка немає зерна неправди за собою»

Інтерв’ю з Тарасом Батенком, народним депутатом України, головою Політради політичної партії «Українське об’патріотів патріотів – УКРОП»

- Чому ви тут, в Житомирі, а не у відпустці, як більшість народних депутатів України?

- Ми працюємо на Україну і хочемо вивчити громадські настрої, настрої суспільної думки, а також визначити якою мірою представлена партія на теренах Житомирщини, яка, власне, славиться багатьма відомим іменами. У нас тут серйозний осередок, багато депутатів місцевого рівня рад. Ми йдемо зараз до з’їзду партії, щоб оновити нашу політичну структуру та демократизувати її, певним чином децентралізувати її, надати більше повноважень місцевим організаціям, дати можливість соціальним ліфтам рядовим членам партії і, безумовно, зрозуміти які шанси наших партійців тут на майбутній нашій участі в парламентських виборах, які - не за горами.

- Чому ви вважаєте, що вибори неминучі?

- А чи працюють депутати ВРУ ефективно? Людям стало краще жити? Вони стали більш заможні? Тарифна політика уряду всіх задовольняє? Я вважаю, що політика уряду на цьому етапі не зовсім є проукраїнською, тому люди можуть не стерпіти. На жаль, у Верховній раді нема єдності у вирішенні багатьох проблемних питань, через те, що з одного боку є хитка парламентська більшість в особі двох фракцій, інші в опозиції, хтось в радикальній опозиції, дехто в поміркованій тихій опозиції, але наскільки довго парламент проіснує в таких реаліях часу - загадувати ми не беремось. Звичайно, тарифна політика може пришвидшити розв’язку цього питання в частині дострокових виборів, якщо ж її не буде, то люди можуть повстати. Звісно, ми цього не хочемо, тому і готуємось до парламентських виборів. Прагнемо, щоб партія достойно взяла участь. На сьогоднішній день відомо, що на дострокових виборах 17 липня 2016 року УКРОП показав дуже хороший результат по семи округах, в двох з яких перемігши (на Івано-Франківщині та на Волині), де опонентами були представники БПП й інших провладних партій. Тому, показавши результат в цілому по Україні по семи округах найкращий зі всіх політичних партій, які брали участь в перегонах, можна зробити висновок, що рейтинг зростає. Ми хочемо безпосередньо спілкуватись з людьми на вулицях, в наметових містечках, збирати підписи на накладення мораторію на тарифи. Маємо ряд пропозицій, які будемо озвучувати у ВРУ, готуємось до з’їзду, який визначить стратегічні засади розвитку партії, покажемо людям орієнтири. Це буде важливий етап подальшого розвитку партії. Об’їзджаючи обласні організації, оцінюючи їхні потенціали, можу сказати, що активність укропівців постійно зростає, власне, на прикладі Житомирської організації це можна спостерігати.

- Невдовзі на з’їзді партії буде затверджена нова редакція статуту. Що вона передбачає?

- Маємо ряд пропозицій, які будемо озвучувати у ВРУ, готуємось до з’їзду, який визначить стратегічні засади розвитку партії, покажемо людям орієнтири, приймемо новий, більш демократичний партійний статут.

- Як ви оцінюєте роботу осередку партії на Житомирщині?

- Житомирська обласна організація показала дуже непоганий результат на місцевих виборах – понад 30 тисяч голосів – це 6,5% від усіх голосів на виборах депутатів в обласну раду. Фракцію очолює Рустам Раупов, в ній є такі достойні й авторитетні люди, як Віталій Науменко, Андрій Озерчук, за якими стоять цілі організації, товариства. Вони не одноразово б’ють на сполох тої проблематики, яка є на Житомирщині: пан Науменко не раз виводив людей на вулицю, протестуючи проти незаконних рішень чи таких, які обурюють громаду, як от переселення двох сіл через розробку ільменітового кар'єру на Коростенщині; пан Валентин Дідич, народний депутат України, який закріплений за нашою групою на Житомирщині та вже опікується даним регіоном, допоки нема представника від області у ВРУ від партії. Незважаючи на те, що наші кандидати не пройшли до лав міської ради, ми компенсуємо їх відсутність активністю фракції в обласній раді. Ми говоримо про те, як залучити нових людей, тому що є чимало районних осередків, які хочуть активно розвиватись, їм треба допомагати в цьому, підтримувати медійно, а саме хочемо, щоб Житомиряни мали свою газету, яка доходитиме й до простих людей, піднімаючи актуальні питання. УКРОП є та партія, яка не займаєтсья балачками, а ефективно розв’язує проблеми. УКРОП – це партія, яка представляє людей доброї волі, яка немає зерна неправди за собою.

Вчора

Сторінки:
Нагору