КВІ
Субота
20
17:19

​Грінки з плавленим сиром та печерицями

Грінки - мабуть одне з найбільш швидко готуються закусочних страв, яке можна «спорудити» в лічені хвилини. Тим більше - така закуска цінна тим, що готується з найпоширеніших інгредієнтів, які є практично у кожної домогосподарки і навіть самого звичайного самотнього парубка.

Яйця, майонез, часом навіть зачерствілий батон, а також плавлений сирок - той не хитрий продуктовий склад, який можна задіяти для приготування відмінною закуски. А якщо ще в холодильнику випадково «завалялися» печериці, то блюдо ризикує потрапити в розряд найвишуканіших закусок. Адже один тільки запах смажених печериць здатний викликати практично у кожного з нас гостре бажання швидше сісти за стіл. Тому, при наявності і бажання гостинно зустріти неочікуваних гостей, можна «без особливого сорому» взятися за приготування грінок з грибами і плавленим сиром.


Отже, необхідні інгредієнти:

Батон нарізний - 1 шт.

Яйце вареної - 2-3 шт.

Цибуля ріпчаста - 2-3 шт.

Плавлений сирок - 2 упаковки

Печериці - 200-300 гр.

майонез

Перець чорний мелений

сіль

Вершкове (соняшникова) масло

зелень


Процес приготування

Беремо скибочки батона і підсмажуємо на вершковому маслі або соняшниковій олії з двох боків до хрусткої золотистої скоринки. Готові скибочки викладаємо на окрему тарілку. В цей же час ставимо каструльку з яйцями на плиту і варимо до стану «вкруту».


Подрібнюємо цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору, додаємо дрібно нарізані печериці та на повільному вогні обсмажуємо до готовності грибів.


При приготуванні намазки, варто спочатку натерти плавлений через крупну тертку і викласти в окрему миску. Далі варені яйця охолоджуємо, відокремлюємо білок від жовтка і також на крупній тертці натираємо білок. У натерту суміш білка і плавленого сирка додаємо майонез, сіль, перець за смаком, смажені печериці з цибулею і ретельно перемішуємо все це.


Отриману намазку укладаємо на обсмажені скибочки батона, посипаємо зверху подрібненим жовтком, а також прикрашаємо зеленню - дрібно посічений кріп або ж гілочкою петрушки.


Красиво укладены грінки можна подавати на підносі або ж великій тарілці.

Вчора

Сторінки:
Нагору