БЕР
П'ятниця
29
12:30

​Ідеальний шашлик: Секрети і рецепти

Теплі весняні деньки, ласкаве сонечко і перша зелень ваблять шанувальників відпочинку на природі відкрити сезон пікніків. Як відомо, основною стравою будь-якого застілля на свіжому повітрі є шашлик, і мабуть, не існує людини, яка б не любила ароматне м'ясо приготоване на вогні. Сучасні кулінарні книги дивують розмаїттям рецептів для всіх видів м'яса і птиці.

На думку досвідчених шашличників, основний секрет ідеального м'яса - це правильний маринад і ароматні спеції. Прийнято вважати, що шашлик це блюдо кавказької кухні, для якого основне м'ясо - баранина, але сьогодні використовуються абсолютно всі види м'яса і більш популярна свинина.


З огляду на, що структура баранини, свинини і яловичини абсолютно різна, процес приготування буде відрізнятися. Для того щоб приготувати баранину за класичним рецептом, потрібно нарізати м'ясо порційними шматочками, додати сіль, чорний мелений перець, дрібно нарізаний або натертий ріпчасту цибулю, оцет (можна замінити чайною ложкою лимонного соку). Ретельно перемішати і залишити в холодному місці мінімум на 2-3 години. для маринування телятини добре використовувати біле сухе вино, а для курятини апельсиновий фреш або кефір.


Шашлик буде набагато смачніше, якщо подавати його з овочами гриль, для цього на 20-30 хвилин потрібно замаринувати (сіль, перець, лавровий лист і сік лимона) болгарський перець розрізаний на 4 частини, баклажани нарізані кільцями, гриби і помідори.


Щоб приготувати правильно шашлик, слід запам'ятати кілька правил. По-перше дрова обов'язково повинні бути з вишні, груші або дуба, і починати процес смаження вже на прогорілому вугіллі. Щоб м'ясо було більш соковитим і менше пригорає, шматочки періодично можна змащувати вершковим маслом.


Природно, що у кожного є свій улюблений рецепт, перевірений вже не одноразово, але іноді хочеться спробувати чогось новенького і поекспериментувати.


Пікантний шашлик зі свинини

Свинина (ошийок) - 1,5 кг

Лимон - 1шт.

Лук - 0,5 кг

Перець чилі - 1 шт.

Рослинна олія - 2 ст.л

Мінеральна вода - 1 стакан

Чорний перець, паприка, сіль - за смаком


Свинину нарізати порційними шматками. Одну половину цибулі нарізати кільцями, решту натерти на тертці або перекрутити на м'ясорубці, вичавити лимон, додати спеції і рослинне масло, залити водою. Приготовленим маринадом залити м'ясо, додати шматки вичавленого лимона. Добре все перемішати і залишити м'ясо маринуватися на 2-3 години. Нанизати шматки свинини, чергуючи з цибулею на шампур і смажити до утворення рум'яної скоринки.

Вчора

Сторінки:
Нагору