БЕР
П'ятниця
29
06:46

​Картопляний суп-пюре з беконом та тертим сиром

З приходом холодів організм нормальної людини вимагає чогось гарячого, смачного і ситного. Гарячі супи-пюре з додаванням жирного бекону, копченої ковбаски, а також шинки - як ніколи можуть прийти на порятунок любителям смачних і ситних страв.

Адже цілком справедливо вважається, що саме вони здатні найкраще зігріти в холодну погоду, а також наситити організм необхідними калоріями.


Отже, основні інгредієнти

картопля залежності від розміру і кількості порцій 5-8 шт.

бекон 6-8 смужок

цибуля 1-2 шт.

морква 2-3 шт.

стебла селери 4 шт.

бульйон курячий 6-8 чашок

борошно 2-3 столових ложок

молоко 1 гуртка

вершки жирні 0,5 чашки

тертий пармезан 1 чашка

сіль

перець

суміш спецій

зелень петрушки


Як правило ситний і насичений різними смаками суп-пюре з картоплі з додаванням сиру і бекону (імовірно 8 порцій) готується 60-80 хвилин,


Спочатку в каструлі обсмажуємо дрібно нарізаний бекон, при цьому бажано робити це протягом 15 хвилин, включивши середній вогонь, так, щоб бекон став хрустким. Після цього виливаємо з каструлі більше половини отриманого жиру. А самі шматочки - перекладаємо в окрему каструлю.


Повертаємо каструлю із залишками жиру на плиту і знову встановлюємо середній вогонь. Дрібно нарізаємо селеру, цибулю і на тертці подрібнюємо моркву. Отриману овочеву нарізку додаємо в каструлю і смажимо близько 2-3 хвилин. Потім додаємо дрібно нарізану картоплю і ще готуємо хвилин 5. після цього солимо, перчимо, додаємо спеції за смаком і додаємо бульйон. Отриману суміш доводимо до кипіння і так варимо хвилин 10 на середньому вогні, поки картопля не стане м'яким. Після появи в картоплі м'якості, доливаємо молоко і додаємо борошно. Доводимо суп до готовності ще 5-8 хвилин на середньому вогні, після чого подрібнюємо його блендером до стану пюре, додаємо трохи спецій і вливаємо підігріті вершки.


На стіл подавати в спеціальній супниці або бульйонних гуртках, приправивши беконом, подрібнену зеленню, а також - тертим сиром.

Вчора

Сторінки:
Нагору