КВІ
Середа
24
07:36

​Мариновані печериці «Закусочні з часником»

Ну яке ж застілля сьогодні можна собі уявити без страв, приготованих з використанням грибів. І, якщо раніше лісові гриби були найбільш популярними серед нашого населення, то сьогодні їх практично повністю витіснили з нашого раціону печериці.

Дуже прості в чищенні, маючи незабутній смак і аромат, такий вид «цивілізованих» грибів завоював серед городян особливу популярність і гучну славу. Грибний суп, всілякі салати, пасти і закуски сьогодні готуються саме із застосуванням печериць. Мабуть, одним з найбільш доступних і швидких в приготуванні страв є мариновані гриби, які подаються до столу у вигляді самостійного блюда. При цьому мариновані печериці можна придбати в будь-якому супермаркеті або без особливих проблем знайти на полиці навіть самого невеликого магазинчика.


Що стосується цього закусочного страви, приготованого власними руками, то багато домогосподарки, як правило, мають своє неповторне «фірмовий» рецепт. Хоча всі вони і не сильно відрізняється від традиційного варіанту маринування грибів, а різняться гостротою, різними приправами і, відповідно, смаком. Ось чому мариновані печериці - бажана страва у багатьох домогосподарок. Тим більше, що її можна приготувати без особливих зусиль всього лише за кілька годин.


Необхідні інгредієнти:

Печериці - 1 кг (бажано дрібного і середнього розміру)

Оцет - 50 мл (9-ти відсотковий)

Вода - 1 літр

Цукор - 1,5-2 столові ложки

Сіль - 1 столова ложка

Олія соняшникова - 5-6 столових ложок

Перець чорний - 6-8 середніх горошин

Перець запашний - 5-6 середніх горошин

Лавровий лист - 5 великих листів

Часник - 8-10 середніх зубчиків

Пучок зеленого кропу

Зелена цибуля


Процес приготування

Спочатку ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль, перець горошком, лавровий лист і доводимо до кипіння. Поки вода в каструлі нагрівається, добре промиваємо гриби, при цьому очищати їх капелюшки від шкірки - не обов'язково. У разі потрапляння великих і середніх грибів ріжемо їх на 2 або 4 частини. Коли вода зі спеціями в каструлі закипить - додаємо шампіньйони і варимо їх 10-15 хвилин.


У цей час подрібнюємо на тертці часник або ж дрібно нарізаємо його, попередньо придушивши. Викладаємо часникову масу в окрему миску, додаємо туди цукор і соняшникову олію, дуже ретельно перемішуючи отриману суміш. Вже готові печериці дістаємо з гарячого маринаду і змішуємо їх з часниковою сумішшю. Знову все ретельно перемішуємо, викладаємо в окрему каструлю або посуд з кришкою і ставимо в холодильник на 1-2 години.


При подачі готової закусочної страви її можна прикрасити дрібно порубаним кропом або зеленою цибулею.

Вчора

Сторінки:
Нагору