БЕР
П'ятниця
29
09:28

​Правильне харчування - запорука краси і здоров'я

Переважна частина часу сучасної жінки зайнята роботою, кар'єрою і питаннями особистісного розвитку. Кожна вільна хвилинка повинна бути зайнята чимось корисним, і в списку таких справ абсолютно немає пункту готування і прибирання.

Тому в кращому випадку сніданок це бутерброд або йогурт, хоча найчастіше це всього лише чашка кави, на обід природно немає ні хвилинки, ну а вечеря буде замовлена додому піца або класичне меню фаст-фуду. І зовсім не дивно, що при такому ритмі життя багато дівчат і молодих жінок зовсім не вміють готувати і навіть не мають уявлення про рецепти смачних, а головне корисних страв.


У своєму прагненні досягти певних висот у кар'єрній драбині, придбати бажаний досвід в тій чи іншій сфері і як результат стати цінним співробітником і перспективним кадром, багато хто зовсім забувають про своє здоров'я і стан свого організму. Перекушування в перерві між нарадами, кава в необмеженій кількості і неправильне харчування дає про себе знати найчастіше в самий невідповідний момент. Втома, зниження працездатності, розсіяна увага є одними з проблемних симптомів в порушенні функціонування тієї чи іншої системи, і як результат збою в усьому людському організмі.


Одним з таких неприємних і навіть небезпечних захворювань є гастрит, який досить легко виникає, але вимагає тривалого лікування, при цьому важливо вчасно його виявити і виконати чітко всі вказівки лікаря. При цьому важливу роль відіграє дієта, правильне збалансоване харчування при будь-якій проблемі з травною системою є ключовим фактором успішного одужання. Досить неприємна для багатьох проблема - запор, в більшості випадків є також результатом неправильного або неповноцінного харчування, спровокований нерегулярним прийомом їжі, незбалансованими вітамінами і корисними мікроелементами страви, обмежені картатій.


Для того, щоб уникнути ймовірних ускладнень і виникнення загострень з боку травної системи, які можуть привести до небажаних складнощів в працездатності організму слід особливо уважно ставиться до свого здоров'я. Ранок слід починати неодмінно з зарядки, нехай навіть з найпростіших фізичних вправ, потім випити склянку води, яка дозволить запустити в роботу шлунково-кишковий тракт і весь організм, а заряд бадьорості та енергії додадуть водні процедури. Не слід забувати і про сніданок, меню повинно бути легким і корисним, це можуть бути молочні продукти, сир, йогурт, мюслі або інший вид каш, в залежності від смакових уподобань.


Обід рекомендується не пропускати, а побалувати свій улюблений животик тарілочкою смачненького супчика, ну а вечерю природно повинен бути в задоволення, але слід не перестаратися і не забувати про обсяг вживаної їжі, щоб не виникли проблеми з переварюванням і засвоєнням з'їденого.


Піклуючись про свій організм, живлячи його правильно, можна досягти повну гармонію, як в роботі внутрішніх органів, енергії і працездатності, так і в зовнішньому вигляді, в красу і здоров'я своєї шкіри, волосся і нігтів.

Вчора

Сторінки:
Нагору