БЕР
Четвер
28
14:34

​Салат закусочний «Кума на хвості»

Дуже часто в житті будь-якої домогосподарки, яка з особливим завзяттям відноситься до своєї репутації, трапляються ситуації, коли терміново і в найкоротший період потрібно максимально сервірувати стіл, при цьому приємно здивувавши гостей різноманітністю смачних страв.

Особливо це стосується таких випадків, як «кума на порозі» або ж коли подружки неочікувано вирішили влаштувати черговий дівочий вечір. Саме в таких ситуаціях в терміновому порядку з холодильника і домашніх «засіків» змітаються всілякі запаси, які в умілих руках перетворюються в апетитні, ситні і в той же час швидко приготовлені закуски. Тому рецепти страв і закусок для подібних екстрених випадків користуються неабиякою популярністю. Одне з найбільш затребуваних напрямків - приготування своєрідних закусок із риби, плавленого сиру і т.п.


Отже, якщо у вашому холодильнику випадково «завалявся» слабосолений оселедець, скумбрія (можна навіть копчена), або інший вид солоно-копченої риби, а також є в наявності майонез, курячі яйця і плавлений сирок, то, принаймні один закусочний салат для подачі на стіл вже практично готовий. Тим більше що для нього приготування буде потрібно не так багато часу.


Необхідні інгредієнти:

Риба (копчена скумбрія, слабосолона оселедець, пресерви, філе оселедця слабосоленої і т.п) - 500 гр.

Цибуля ріпчаста - 2-3 штуки

варені яйця - 4-5 штук

майонез

перець мелений

зелень (кріп і зелена цибуля)


Процес приготування:

У разі необхідності рибу очищаємо від кісток і нарізаємо її кубиками середньої величини. Попередньо зваривши вкруту яйця та їх охолодивши, також нарізаємо їх кубиками. А плавлений сирок можемо як порізати кубиками, так і натерти на тертці. Що стосується цибулі, то її варто нарізати дрібними кубиками. Далі все змішуємо, додаємо по смаку сіль, перець, і заправляємо майонезом.


Отриману суміш можна подавати у вигляді самостійної страви (салат), так і у вигляді своєрідної пасти для намазування грінок. Після подачі на стіл посипаємо отримані страви (салат або грінки) дрібно порізаною зеленою цибулею, а також прикрашаємо гілочками кропу.

Вчора

Сторінки:
Нагору