КВІ
Вівторок
16
10:33

​Суп овочевий з фрикадельками

Після новорічних та різдвяних свят, які зазвичай, не проходять без щедрих застіль з різноманітними м'ясними стравами, олів'є і т.п., багато хто стикається з гострим бажанням розвантажити свій організм, а також перейти на більш легку їжу.

Як ніколи, величезною популярністю користуються гарячі бульйони, основою для яких служить нежирне м'ясо, а також різні овочі.

Саме для тих, хто засумував за подібними стравами, можна приготувати легкий і дуже смачний овочевий суп з фрикадельками. Як правило, вибір овочів може бути різноманітний, але останнім часом досить часто можна зіштовхнутись з використанням кольорової капусти і зеленого горошку.

Отже, основні інгредієнти

кольорова капуста 200-250 г

морква 1-2 шт.

цибуля 1-2 шт.

м'ясний фарш 300-350 г

зелений свіжий або заморожений горошок 4 ст.л.

картопля 300 г

яйце 1 шт.

сіль, перець за смаком

рослинне масло за смаком

зелень для подачі


Відмінний і дуже смачний, а головне - легкий овочевий суп з м'ясними фрикадельками (4 порції) готується 1 годину і 10-15 хвилин.

Спочатку обсмажуємо на рослинному маслі дрібно порізану цибулю і дуже тонко нарізану моркву.

Після цього в киплячу воду відправляємо нарізану середніми кубиками картоплю, цибулю, а також моркву.

Поки все це вариться, готуємо м'ясні кульки. У свіжий фарш додаємо яйце, сіль, лавровий лист мелений, перець, а також інші спеції за смаком. Після того, як були сформовані невеликі фрикадельки, варто додати їх у киплячий бульйон.

По закінченню 10 хвилин додаємо тонко нарізану кольорову капусту, а також зелений горошок. Солимо і варимо до готовності картоплі. Знімаємо з плити даємо супу настоятися під кришкою ще хвилин 20-30. На стіл подавати готову страву в спеціальних супницах, прикрасивши дрібно нарізаною зеленню.

Вчора

Сторінки:
Нагору