БЕР
П'ятниця
29
11:25

Великий піст і правильне харчування

​Великий піст відрізняється особливою суворістю у виборі продуктів для раціону, тому слід дізнатися, що з продуктів дозволено до вживання, для того, щоб меню було якомога різноманітніше.

Цього року Великий піст розпочався 27 лютого і закінчиться 16 квітня, в день Воскресіння Христове, це найголовніший піст для християни, суть якого в очищенні душі і тіла, в тому числі і через обмеження в харчуванні. Постити може кожен дорослий чоловік, якщо для цього немає медичних протипоказань, при цьому лікарі не рекомендують подібні обмеження в харчуванні для дітей та вагітних, оскільки вони особливо потребують тваринному білку для повноцінного росту і розвитку. Існує ряд продуктів, які можна замінювати одне одним для того, щоб отримувати необхідні корисні мікроелементи і вітаміни.


Як відомо м'ясо є забороненим продуктом для вживання в пост, але білок дуже необхідний для людського організму, тому важливо вживати продукти, що містять цей елемент. Наприклад, бобові містять велику кількість корисного і поживного білка, тому гороховий суп, салат з квасолі стануть незамінні в раціоні в період посту.


Для повноцінної роботи нервової і травної системи необхідно регулярне надходження в організм вітамінів групи В, які містяться курячих яйцях. Але оскільки яйця також є забороненими продуктами, слід шукати додаткові джерела вітамінів. В такому випадку прекрасним рішенням стане капуста, завдяки великому вмісту вітамінів В. Рецептів з використанням цього овоча дуже багато, тому слід підключити трохи фантазії і смачне, а головне корисне блюдо готове.


Завдяки різноманітності та високій енергетичній цінності, незамінними продуктами в період посту стають крупи. Вівсяна, гречана, перлова, пшоняна каші, які можуть бути як гарнірами, а також і в поєднанні з сухофруктами і горіхами окремими самостійними стравами, дуже смачними і корисними.


Не менш багатими корисними мікроелементами і вітамінами є горіхи, які в період посту можуть бути основним джерелом кальцію і кислоти омега-3. Для підтримки імунітету і поповнення вітамінних запасів достатньо в день з'їдати невелику жменю горіхів, при цьому слід також не забувати про високу калорійність цих продуктів.


Обов'язково в раціоні повинні бути свіжі фрукти і овочі, які містять корисні вітаміни і незамінну клітковину, необхідні для нормального функціонування органів і систем організму.

Вчора

Сторінки:
Нагору