КВІ
Субота
20
00:19

​Весняний сезон і занепад сил

Занепад сил, хронічна втома, напевно, кожен неодноразово чув подібні слова, і хоча б раз їх вимовляв. Неприємне відчуття слабкості, коли очікує до виконання величезний список планів на сьогоднішній день, але зовсім немає сил навіть на те, щоб встати з ліжка.

Особливо актуальна подібна проблема в весняний період, коли організм ослаблений авітамінозом і простудними захворюваннями, перенесеними в холодний сезон. Проблему нестачі вітамінів в організмі можна вирішити за допомогою фармакологічних препаратів, приймаючи полівітаміни, але слід не забувати побалувати себе сезонними цитрусовими фруктами. Для того, щоб організм наситився усіма необхідними корисними елементами і речовинами необхідно час, тому природно, що після першої таблетки результат ще не буде відчутний. У доповненні слід дотримуватися режиму, лягає спати в спокійній атмосфері і не забувати гуляти на свіжому повітрі.


З першими сонячними променями березня, коли починає прокидатися природа після зими, виникає бажання насолодитися цією красою, не дивлячись на всю зайнятість, не варто відмовляти собі в цьому задоволенні. Оскільки прогулянки на свіжому повітрі, кращий спосіб відпочити, відвернути свої думки від робочого процесу, а головне поповнити запаси сил і енергії, втрачені після зими. Спокійне розмірене ходьба в парку або лісовій місцевості - це відмінна можливість забезпечити фізичні навантаження для всіх м'язів тіла в невимушеній обстановці, а, зовсім не обтяжуючи себе виснажливими заняттями в задушливому спортзалі. Тривала робота в закритому приміщенні, годинник проведені перед монітором, і як результат головний біль і втому, і однією з причин виниклого дискомфорту є нестача кисню. Тому слід не забувати про це, і використовувати будь-яку можливість провести час на свіжому повітрі, ввечері після роботи прогулятися пішки, а не їхати в переповненому автобусі, на вихідних відправиться з друзями за місто або відправиться на прогулянку з дитиною в довколишній сквер.


Запас енергії можна поповнити за допомогою правильно складеного меню, з якого слід неодмінно прибрати їжу з фаст-фуду і солодку газовану воду. Про шкоду такої їжі знають навіть діти, тому серед продуктів харчування повинні бути тільки корисні, багаті вітамінами і мікроелементами. Ранок слід починати зі склянки води, який розбудить організм і стане поштовхом до роботи на весь день, потім можна поснідати вівсяними пластівцями або сиром, корисними для травної системи, на обід побалувати себе якимось гаряченьким стравою, а перед сном кефір або йогурт, і нічний сон гарантовано буде як у немовляти. Повноцінний відпочинок стане запорукою бадьорості і активності на весь день, а результат успішний робочий день і виконаний всі поставлені завдання.

Теги: фаст-фуд

Вчора

Сторінки:
Нагору