БЕР
Вівторок
19
04:40

​Арсен Аваков: до кінця року в Харківській області буде завершено облаштування системи управління кордоном. ФОТО

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков 16 червня з робочим візитом відвідав ділянку державного кордону у Харківській області.

«Інженерне облаштування державного кордону триває не зважаючи ні на що. Кордон з Росією буде облаштовано, не дивлячись на всі протистояння проросійських сил. Саме в Харківській області протяжність кордону 270 кілометрів, 220 ми вже облаштували. Вже в цьому році всі роботи будуть завершені. Паралельно тривають роботи по Луганській та Сумській ділянках кордону», - сказав Арсен Аваков.


Він зазначив, що у найближчих планах МВС оновлення автомобільного парку для ДПСУ.


«Ми плануємо додати до автомобільного парку спеціальні автомобілі, які розроблялись НГУ спеціально для прикордонників. Це остання модифікація машини"Козак", а також нові машини зв'язку», - наголосив Арсен Аваков.

Міністр нагадав, що у Харківському прикордонному загоні вже три роки працює комендатура швидкого реагування. Підрозділ створили спеціально для посилення охорони ділянки кордону України з Росією.


«Такі підрозділи покликані обороняти кордон у разі необхідності та забезпечувати прихід основних сил. Таких в ДПСУ налічується вже 5. Більшість із них уже пройшло бойовий вишкіл і підтвердили спроможність виконати поставлені завдання. Комендатура швидкого реагування здатна діяти автономно на будь-якій ділянці державного кордону», - сказав Арсен Аваков.


Департамент комунікації МВС України

Вчора

Сторінки:
Нагору