БЕР
Вівторок
19
13:51

​«Батьківщина» підтримала законопроект, який дозволяє безкоштовно приватизувати оселі у гуртожитках

«Батьківщина» підтримала законопроект, який дозволяє громадянам безкоштовно приватизувати приміщення гуртожитків, з проханням доопрацювати зауваження.

За словами народного депутат від партії "Батьківщина" Вадима Івченко, проект закону №1076 щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків має достатньо позитивних норм, а саме: легалізація приватизації приміщень у «корпоратизованих» гуртожитках, розширення джерел фінансування їх ремонту та мораторію на виселення до 2021 року. Хоча є й спірні положення. Наприклад, норма про обмеження права на приватизацію приміщень гуртожитку залежно від наявності трудових відносин з підприємством.


Окрім того, Вадим Івченко зазначив, що до громадських приймалень «Батьківщини» звернулись жителі Чернігівської області, у яких виникла дуже складна ситуація щодо виселення з гуртожитків: «Там сьогодні працюють декілька юристів партії і ухвалення цього закону дозволить їм більш аргументовано захищати людей».


В свою чергу, народний депутат від партії "Батьківщина" Валерій Дубіль назвав «перемогою правди» ухвалення Верховною Радою України Закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків». Коли він запрацює, мешканці гуртожитків отримають можливість приватизувати приміщення, де мешкають багато років та уникнути виселення з них.

Вчора

Сторінки:
Нагору