БЕР
П'ятниця
29
00:30

Депутати погодили створення двох комунальних підприємств

Як повідомляє прес-служба обласної ради, на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності 22 травня, що відбулося за участі першого заступника голови обласної ради Сергія Крамаренка, депутати розглянули майже 55 питань порядку денного.

Профільна комісія підтримала створення двох комунальних підприємств – «Надра Житомирщини» та «Еко-сервіс». Зокрема, депутатів поінформували про те, що створення підприємства «Надра Житомирщини», яке буде власністю обласної ради, надасть можливість використовувати місцеві природні ресурси, зокрема, пісок, в якому наразі є потреба, адже в області тривають будівельні і ремонтні роботи автомобільних доріг. На сьогодні запаси піску в області складають понад 200 млн куб.м., а потреба в ньму на рік – 1 млн куб.м. Тому комунальне підприємство - це не лише нові робочі місця, а й додаткові надходження до місцевих бюджетів.


Комунальне підприємство «Еко-сервіс» буде займатися утилізацією пульпи та твердих відходів від каменеобробки. На Житомирщині налічується 1 тис 100 камененобробних підприємств, і за попередніми підрахунками, на території області накопичується понад 60 тис куб. м. техногенних твердих відходів від переробки природнього каменю, і більше 50 тис куб. м. пульпи. Основним напрямом роботи спеціалізованого підприємства буде збирання, купівля, приймання, зберігання, оброблення (перероблення), перевезення, реалізація і постачання, видалення відходів, їх утилізація, розміщення відходів на спеціальних полігонах, а також надання інших послуг у цій сфері.


У свою чергу, перший заступник голови обласної ради Сергій Крамаренко, під час обговорення питання створення «Еко-сервіс», наголосив на тому, що наразі ведуться перемовини на рівні Міністерства регіонального розвитку щодо державної фінансової підтримки даного підприємства.


«Сподіваємось, що держава теж вкладе частку коштів у створення цього підприємства у рамках спеціальних програм, що спрямовані на поліпшення екологічної ситуації. Є така думка, що будівництво полігону та подальша переробка відходів каменеобробки може бути профінансовано з державного бюджету», - поінформував депутатів Сергій Крамаренко.


Також депутати опрацювали питання внесення змін до бюджету та до регіональних програм, розглянули питання комунальної власності, зокрема, кадрові, а також земельні питання.

Вчора

Сторінки:
Нагору