БЕР
П'ятниця
29
08:10

​До послуг безробітних Житомирщини - сучасна навчальна база для здобуття 56 професій

Керівники обласного центру зайнятості, на чолі директора Галини Корінної, та директори міськрайцентрів Житомирщини відвідали Рівненський центр професійно-технічної освіти ДСЗ, вперше у такому розширеному складі.

До делегації долучилися також голова Федерації профспілок області Неля Паламарчук, співголова Спільного представницького органу роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе. Цікаво було побачити на власні очі один з потужних і гарних центрів, який забезпечує професійну підготовку, перепідготовку, підвищення кваліфікації незайнятого населення за професіями, в яких є потреба на ринку праці, обмінятися досвідом з колегами, обговорити подальші шляхи співпраці.


Програма відвідування була дуже цікавою та насиченою. Гостям було запропоновано відвідати Олександрійське навчальне відділення ЦПТО, де здійснюється підготовка кадрів для сільського господарства, автомобільного транспорту, метало- та деревообробки. Директор Рівненського обласного центру зайнятості І.Ткач, його заступник Т.Новорок, директор ЦПТО ДСЗ В.Псюк привітали делегацію, коротко розповіли про пріоритетні завдання, продемонстрували навчальні класи, матеріально-технічну базу відділення. Було зазначено, що за весь час роботи центру працевлаштування після навчання було понад 85%.


Під час екскурсії просторими секторами міського центру зайнятості, за участю директора В. Даценко та його заступника С.Ротар, колеги Житомирщини та Рівненщини мали можливість обмінятися досвідом, дізнатися нове, порівняти свої показники у роботі за різними направленнями. Цікаво було дізнатися, що з 1992 року всього отримали навчання в центрі понад 95 тисяч осіб за 56 професіями та майже 140 напрямами.


Відвідання ресурсного центру інформаційно-комунікаційних технологій та навчально-виробничого комплексу з підготовки фахівців для галузі готельно-ресторанної справи, сфери побуту та туризму також вразило своєю вишуканою матеріально-технічною базою, привітними та досвідченими фахівцями, гарними виставками кваліфікаційних виробів слухачів тощо. Всі гості дійшли висновку, що навчатися у такому центрі дуже цікаво та престижно. Спілкуючись із заступниками директора ЦПТО ДСЗ О.Загаловою та Р.Бондаренко, колеги дізналися, що за 25 років існування центру працівники зуміли не тільки зберегти потужну матеріально-технічну базу, але й суттєво поповнити та оновити її.


Отримавши приємні враження від побаченого, учасники зустрічі зібрались у конференц-залі з метою підбиття підсумків візиту та обміном думками. Присутні мали можливість ще раз оглянути відеоряд презентації центру та отримати відповіді на запитання. Директор Рівненського ОЦЗ І.Ткачук зауважив, що в пріоритеті роботи центру – надання послуг дорослому населенню, які бажають працювати, а також тим, хто проживає у віддалених регіонах. Також Іван Федорович висловив свою думку щодо необхідності навчання громадян не тільки під замовлення роботодавця, а й на випередження, що також є для нього зручно. Ю.Гамкрелідзе виразив захоплення побаченим і підкреслив, що кожен роботодавець був би радий бачити таку професійну базу з новітніми технологіями у своїй області, де, звичайно, є своя специфіка, але однакові потреби. Н.Паламарчук закцентувала увагу на формулі, що є основним орієнтиром служби зайнятості, - «Хочу-можу-треба» і вважає, що вона є актуальною не тільки для тих, хто шукає роботу, а й для держави в цілому, роботодавців, профспілок зокрема. Також Неля Анатоліївна зазначила, що Федерація профспілок області й надалі буде великим соціальним партнером для служби зайнятості.


Директор Житомирського обласного центру зайнятості Г.Корінна, підбиваючи підсумки та дякуючи за гостинність, наголосила, що авторитет служби зайнятості залежить від кожного з фахівців, особливо в умовах реформування. А також висловила сподівання на подальшу плідну співпрацю.

Вчора

Сторінки:
Нагору