БЕР
П'ятниця
29
17:07

​Двоє киян скоїли розбійний напад на охоронника малинського товариства

Двох жителів Київської області поліція обґрунтовано підозрює у причетності до розбою, що стався наприкінці лютого п.р. на території одного з товариств м. Малина. Одного з підозрюваних правоохоронці затримали, місцезнаходження іншого нині встановлюється.

Події розгорнулися уночі 26 лютого. 64-річний житель райцентру, який працює на одному з місцевих товариств охоронником, зателефонував до поліції і повідомив, що став жертвою зловмисників.


Працівникам слідчо-оперативної групи, які прибули на місце події, чоловік розповів, що близько 2 години ночі на території почув підозрілий шум і вирішив подивитися, у чому справа. У темряві побачив силуети двох осіб, які накинулися на нього, вдарили та зв’язали дротом руки. Потому нападники забрали у своєї жертви мобільний телефон і ноутбук, після чого зникли. Самостійно вивільнившись, охоронник звернувся по допомогу.


Під час огляду місця події поліцейські вилучили низку речових доказів. У рамках відкритого за фактом розбійного нападу (ч.3 ст.187 ККУ) кримінального провадження почали заходи для розкриття зухвалого злочину.


– Серед здійсненого було перевірено раніше судимих осіб з числа жителів Малинського району. Також проаналізовані результати проведених експертиз. Оперативно-розшукові заходи врешті вивели поліцію на слід підозрюваних, - розповів начальник Малинського відділення поліції Михайло Старовойт.


Оперативники Управління карного розшуку ГУНП та підрозділу кримінальної поліції місцевого відділення встановили, що до розбою можуть бути причетні двоє жителів сусіднього з Малинським Бородянського району Київщини. Слідством встановлено, що обидва чоловіки приїхали на Житомирщину, аби розжитися металобрухтом. З цією метою і проникли на територію підприємства.


Про обох молодиків відомо, що вони раніше вже притягувалися до кримінальної відповідальності за вчинення розбійних нападів.


Одного з них, 28-річного чоловіка, поліцейські затримали за ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Йому офіційно оголошено про підозру. Місцезнаходження 25-річного поплічника затриманого нині встановлюється.


За чинним законодавством нападникам може загрожувати від 7 до 12 років позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору