БЕР
П'ятниця
29
12:44

​Іван Крулько: Кожен президент хоче посадити Юлію Тимошенко за ґрати, бо вона несе загрозу олігархам, відстоюючи інтереси людей

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Іван Крулько, відповідаючи на питання ведучих телеканалу «112 Україна» про причини перевірки НАЗК декларації лідера партії Юлії Тимошенко.

«Такого політика в Україні, якого так прискіпливо перевіряли всі президенти, немає, і я сумніваюсь, що коли-небудь буде. Перевіряли всі і все, що могли, докопувались до молекулярного рівня, але нічого не знайшли. Тепер ці взялись. Я переконаний, що це буде черговий пшик, бо там немає чого шукати», – зауважив народний депутат.


Він також припустив, що причиною нападок на Юлію Тимошенко можуть бути зламані плани олігархів та агрохолдингів щодо скупки за безцінь українських земель.
«Завдяки тому, що «Батьківщині» вдалось в країні підняти на найвищий рівень дискусію з приводу того, що не можна продавати землю сільськогосподарського призначення, і тому, що було зібрано понад 2 мільйони підписів, МВФ змушений був відкликати свою позицію щодо відкриття ринку землі в Україні», – уточнив Іван Крулько.

Водночас парламентар висловив стурбованість тим, що органи, які мають займатись подоланням корупції, інколи працюють на замовлення: їх хтось просить когось перевірити, тоді як вони мають діяти за законом з протидії корупції.

Він нагадав, що НАЗК у цьому році уже двічі перевіряла всю структуру партії «Батьківщина» і двічі звинувачення були розбиті вщент.

«Нас перевіряли, бо виявляється, що люди перераховують на рахунок партії членські внески і хтось цього не підтвердив. Але партія «Батьківщина» більшість періоду перебуває в опозиції і зрозуміло, що наші люди, активісти не завжди хочуть відповідати на якісь питання щодо причетності до партії», – пояснив народний депутат.

Іван Крулько також наголосив на тому, що повна перевірка електронних декларацій чиновників і політиків має відбуватись в автоматичному режимі, як це відбувається у всьому цивілізованому світі, а не в ручному і не за чиїмось дзвінком.
Інакше – це повна профанація, а не електронне декларування, переконаний представник «Батьківщини».

Вчора

Сторінки:
Нагору