БЕР
П'ятниця
29
07:43

​Колективу обласного центру зайнятості представили нового директора - Галину Корінну. ФОТО

Сьогодні, 1 лютого, виконувач обов’язків Голови Державної служби зайнятості Валерій Ярошенко представив колективу обласного центру зайнятості нового директора - Корінну Галину Віталіївну. Вона досвідчений фахівець у сфері соціального захисту, позаяк 17 років очолювала управління праці і соціального захисту обласної державної адміністрації.

У зібранні з цієї нагоди також взяли участь керівники міськрайцентрів зайнятості, голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук, виконавчий директор Спільного представницького органу роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе, заступник начальника Департаменту праці та соціального захисту населення обласної державної адміністрації Світлана Бойм.


У вступному слові Валерій Ярошенко окреслив завдання, які стоять нині перед державною службою зайнятості, та перспективні напрями діяльності.


«Очікування суспільства до державної служби зайнятості нині надзвичайно високі. На превеликий жаль, це єдина інституція в державі, яка займається сегментом ринку праці і володіє інформацією про ті процеси, які на ньому відбуваються. Розроблена концепція Державної служби зайнятості, діяльність якої передусім має бути спрямована не на виплату допомоги по безробіттю, а на те, щоб бути активним «гравцем» на ринку праці. Метою концепції є вивчення сучасних процесів на ринку праці та прогнозування - що потребує роботодавець, які фахівці затребувані, а які будуть потрібні в перспективі» - сказав він.


В.Ярошенко констатував, що на ринку праці держави сьогодні спостерігається величезний дисбаланс, а вища освіта абсолютно не дає гарантії працевлаштування, позаяк близько половини людей, які звертаються у пошуках роботи, - мають дипломи вишів. Сьогодні реально затребувані кваліфіковані працівники з достатньо високим рівнем заробітної плати. Це стосується як оборонних підприємств на Житомирщині, так і нових підприємств, які відкриваються.


За словами В.Ярошенка, служба зайнятості має працювати не тільки як швидка допомога, яка виплачує допомогу, вона має бути серйозною сучасною сервісною установою, яка розкаже школярам та їх батькам, яка професія затребувана на ринку праці, скільки сьогодні потрібно в області токарів, слюсарів, інженерів і т. і. Тому що вища школа абсолютно відірвана від того, що потребує ринок праці.


Базовим центрам зайнятості голова Державної служби зайнятості поставив завдання: вивчати ринок праці, надавати допомогу по профдіагностиці й профорієнтації, працювати конкретно й безпосередньо з роботодавцями. Керівник в районі має знати, що буде відкриватися, як працюють місцеві роботодавці, кого потребують сьогодні і в перспективі.


Галина Корінна подякувала Міністру соціальної політики А.Реві, Голові Державної служби зайнятості В.Ярошенку, Житомирській обласній державній адміністрації та обласній раді за надану довіру керувати обласною службою зайнятості в період її реформування. Разом з тим, Г.Корінна зазначила, що вона – не нова людина в соціальній сфері області. «Ще очолюючи Департамент праці і соціального захисту населення обласної державної адміністрації, ми надзвичайно плідно співпрацювали з центром зайнятості, спільно впроваджували пілотні проекти в соціальній сфері України і Житомирщина була в цій роботі гарним фарватером. Тому всі починання, які були напрацьовані в Департаменті, зокрема по виконанню соціального діалогу в області, спільній роботі профспілок і роботодавців, ми й надалі будемо втілювати в життя» - сказала вона.


У програмі поїздки Валерія Ярошенка на Житомирщину ще запланована зустріч з губернатором Ігорем Гундичем, відвідування Житомирського міського центру зайнятості та ознайомлення з будівництвом нового приміщення центру.

Вчора

Сторінки:
Нагору