БЕР
Четвер
28
22:10

​На Житомирщині під час отримання хабара затримали старосту сільради. ФОТО

26 березня працівники обласного Управління захисту економіки та Слідчого управління ГУНП під процесуальним керівництвом прокуратури Житомирщини затримали в.о. старости однієї з сільських рад в Коростенському районі за одержання неправомірної вигоди. Предмет хабара у сумі 7,5 тисяч гривень вилучено.

40-річний чоловік вимагав та отримав від фізичної особи неправомірну вигоду за здійснення реєстрації його місця проживання у населеному пункті, підпорядкованому об’єднаній територіальній громаді.


Відтак 26 березня в.о. старости однієї з сільських рад ОТГ було затримано на вулиці м. Коростеня після отримання 7,5 тисяч гривень хабара. Також встановлено та відповідно задокументовано, що на початку березня чоловік одержав ще тисячу гривень від цієї ж особи за аналогічних обставин.


Посадовця місцевого самоврядування затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Попередня правова кваліфікація події - ч. 3 ст.368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.


За подібні дії чоловікові загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Сторінки:
Нагору