КВІ
Середа
24
08:49

​На Житомирщині розпочнеться будівництво ГЕС

Споруду, що буде давати дешеву та екологічно чисту енергію – малу гідроелектростанцію - планують побудувати та здати в експлуатацію в Коростишеві до кінця 2018 року. Керівництво області та міста працюють над створенням необхідних умов для залучення інвестицій.

На проект покладають великі надії, адже завдяки його реалізації можна буде подолати проблему дефіциту електрогенеруючих потужностей.


Подібна діюча міні-ГЕС вже існує в с. Велика Чортория Любарського району на річці Случ. Досвід малої гідроенергетики широко застосовують економічно розвинуті країни Європи, де працюють тисячі таких станцій. Завдяки роботі міні-ГЕС зменшуються викиди в атмосферу вуглекислого газу, котрий утворюється під час використання вугілля, газу чи нафти.


Згідно Указів Президента й державних програм відновлення альтернативних джерел енергії, держава закуповує електроенергію, вироблену з таких екологічних джерел як сонце, вітер, вода, біомаса за спеціальним «зеленим тарифом». На енергоринку вартість одиниці енергії, виробленої з відновлювальних джерел, дорожче традиційної.


Будівництво ГЕС у Коростишеві відбудеться одразу після укладання та підписання договорів оренди землі компанією «Сободна енергія», що розвиває в Житомирській області інвестиційні проекти малих ГЕС, з місцевою владою.


Так як для Житомирської області характерна рівнинна місцевість, мала ГЕС, яку планують збудувати буде пригреблевого типу. В рамках реалізації проекту компанія-виконавець обіцяє провести в Коростишеві освітлення території місцевого парку культури та відпочинку, що знаходиться поруч.


Александрович Наталія

Вчора

Сторінки:
Нагору