БЕР
Вівторок
19
05:17

На Житомирщині військовою прокуратурою затримано начальника відділу податкової інспекції. ФОТО

Працівниками військової прокуратури Житомирського гарнізону Центрального регіону України спільно з оперативними працівниками відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління Служби безпеки України в Житомирській області безпосередньо після одержання неправомірної вигоди в порядку ст. 208 КПК України затримано начальника відділу контрольно-перевірочної роботи управління податків і зборів з фізичних осіб Житомирської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Житомирській області.

У травні 2017 року вказаний податківець, під час проведення планової документальної перевірки приватного підприємця, висунув вимогу про передачу неправомірної вигоди в розмірі 100 тис. грн. Ці кошти він вимагав за порушення податкового законодавства підприємством, а саме недонарахування сум податків, пені та штрафних санкцій.


У службовому кабінеті, підприємець передав кошти (частину неправомірної вигоди в розмірі 50 тис. гривень) начальнику управління та начальнику відділу цієї податкової інспекції.


Суму неправомірної вигоди вилучено, проводяться обшуки. Вирішується питання про затримання й начальника управління.


Податківцю готується письмове повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, а також клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від посади.


На місці події працює слідчо-оперативна група військової прокуратури Житомирського гарнізону під керівництвом військового прокурора гарнізону.

Вчора

Сторінки:
Нагору