БЕР
П'ятниця
29
09:52

​Начальник Управління Держпраці у Житомирській області Сергій Сечін зустрівся з підприємцями міста Житомира

Управління Держпраці у Житомирській області приділяє особливу увагу проведенню та участі у заходах, спрямованих на роз’яснення державної політики з питань праці.

Так, 20 березня Сергій Сечін, начальник Управління, з метою підвищення обізнаності суб’єктів господарювання міста Житомира щодо мінімальної заробітної плати у 2017 році, відповідальності за порушення законодавства про працю, особливостей державного нагляду суб’єктів господарювання і виробничих об’єктів Житомирської області, зустрівся з керівниками підприємств, установ, організацій у приміщенні прес-центру міської ради.


Під час заходу Сергій Сечін ознайомив підприємців міста зі змінами в чинному законодавстві та надав роз’яснення, яким чином здійснюватимуться заходи державного нагляду (контролю) в області у 2017 році, в яких випадках застосовуватимуться штрафні санкції, навів приклади типових порушень, які виявляють головні державні інспектори в ході перевірок, а також прокоментував факт непоширення мораторію на перевірки суб’єктів господарювання на Держпраці та її територіальні органи.


Окремо очільник Управління зупинився на ситуації з шахраями, які на території Житомирської області представлялись інспекторами, перевіряли укладання трудових відносин з найманими працівниками, знаходили порушення і, погрожуючи великими штрафами, вимагали гроші.


«Звертаю вашу увагу на те, що перед початком перевірки посадова особа Управління Держпраці у Житомирській області зобов’язана пред’явити службове посвідчення і направлення на проведення перевірки відповідного роботодавця, а також при наявності Журналу перевірок підприємства внести відповідний запис до нього. Також рекомендую підприємцям області пересвідчитись чи є особа, яка прийшла на перевірку, нашим співробітником, зателефонувавши за контактним номером Управління (0412) 34-68-70», - повідомив Сергій Сечін.


Крім того підприємців цікавили питання щодо працевлаштування нових працівників, нарахування заробітної плати, процедури перевірок фахівцями Держпраці та моніторингу робочими групами на місцях рейдів з питань детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості.


За словами керівника Управління Держпраці, жодного тиску на бізнес не буде, відповідні дії будуть лише при виявлені порушень.


Наостанок начальник Управління зазначив, - «Управління Держпраці у Житомирській області відкрите для діалогу. Для того, щоб підприємства могли належним чином підготуватись та усунути недоліки до початку перевірки, кожен з вас може отримати роз’яснення, консультативну, а в деяких випадках, і методичну допомогу з питань, які виникають у процесі трудової діяльності, безпосередньо в Управлінні. Також є можливість отримати необхідні відповіді по телефону, факсом, електронною поштою, на нашому офіційному сайті і сторінці у соціальній мережі Фейсбук».

Вчора

Сторінки:
Нагору