БЕР
П'ятниця
29
07:27

​Наталія Леонченко: Якщо парламент не внесе зміни до проекту Дербюджету на 2018 рік, то Житомир не доотримає 82 млн грн. медичної та 84 млн грн. освітньої субвенцій (Р)

На цьому акцентувала керівник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Житомирській міській раді Наталія Леонченко, коментуючи проект міського бюджету на 2018 рік.

«Сьогодні на сесії депутати міської ради голосували за внесення змін до міського бюджету на 2017 рік з метою його оптимізації. На кінець року очікується дефіцит, тому ми оперативно зняли з бюджету окремі видатки. Вже зараз зрозуміло, що 40 млн. грн. кредиторської заборгованості із 2017 року автоматично перейде на бюджет-2018. За попередніми підрахунками, і без цієї мільйонної суми наступний рік для Житомира у фінансовому плані буде складним», - наголосила Наталія Леонченко.


За словами депутата, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК у парламенті не підтримав пакет реформ ініційованих нинішнім урядом. Критика законодавчих змін в освітній та медичній галузях є цілком конструктивною. Влада готується втілювати реформи за умов, коли в міський бюджет Житомира не надійдуть у повному обсязі медична та освітня субвенції.


«Якщо проект Державного бюджету на 2018 рік народні депутати приймуть без жодних змін, то це обернеться серйозною проблемою для Житомира. Прогнозується, що у міському бюджеті в наступному році недостатність по медичній субвенції становитиме 82 млн. грн, а по освітній – 84 млн грн. Тобто, разом це майже 170 млн грн., а бюджет розвитку міста лише 240 млн. грн. Попереду ще цілий рік і невідомо, які проблеми виникатимуть у Житомирі та де брати кошти на їх вирішення. При цьому, аналогічна проблема із браком освітньої і медичної субвенції склалася по всіх обласний центрах. Саме тому депутати міськради підтримали звернення до Президента України, Кабінету Міністрів, Верховної Ради та народних депутатів, аби вони збільшили обсяг цих субвенції для Житомира», - констатувала Наталія Леонченко.

Вчора

Сторінки:
Нагору