КВІ
Четвер
18
12:28

​Нові обличчя в ОДА, боротьба з корупцією та відкритість до громадськості: Віталій Бунечко провів свою першу пресконференцію. ФОТО

Сьогодні, 28 серпня голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів свою першу пресконференцію на посаді та розповів про свої плани роботи на найближчий час, про кадрові зміни та реорганізацію роботи ОДА. Свою промову Віталій Бунечко розпочав з спростування усіх звинувачень у причетності до корупційних схем та безпосередній зв'язок з Ігорем Коломойським.

«Як тільки виникла інформація, що я маю бути призначений заступником голови Служби Безпеки, в інтернеті з’явилася передрукована інформація від 2015 року стосовно моїх можливих корупційних оборудок. Так от, що хочу одразу сказати, за 23,5 роки служби в органах державної безпеки України я ні разу не був причетний до жодних корупційних скандалів. Кожне слово, яке було надруковане 2015 року має своїх авторів, які були зацікавлені в компрометації мене, тому що за всю службу, я скажу, в мене були потужні опоненти», - заявив Віталій Бунечко, аргументувавши, що жодна з чисельних перевірок його професійної діяльності не підтвердили цих звинувачень.


«Хочу повідомити, що я жодного стосунку до Ігоря Валерійовича Коломойського не маю. Мій рідний брат В’ячеслав працює начальником претензійно-позовного управління департаменту юридичного забезпечення ПАТ «Укрнафта» та має адвокатське посвідчення з 2006 року для представлення в судах саме ПАТ «Укрнафта», контрольний пакет акцій якого 50% + 1 належить саме державі. І якби мій брат був в першій обоймі Коломойського, я напевно, був би губернатором як мінімум Дніпропетровської області», - наголосив новий очільник Житомирської ОДА,


Нагадаємо, що 12 серпня, під час наради в місті Олевськ щодо незаконного видобутку бурштину за участі президента України, новопризначений голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко ініціював аудит усіх лісгоспів області. Наразі губернатор очікує перезавантаження уряду країни та Державного лісового агентства України, за дорученням співробітників яких і буде проведена перевірка. Крім того учора були підписані матеріали та передані до головного управління Національної поліції стосовно діяльності Попільнянського держлісгоспу. Розповів голова ОДА, що сьогодні отримав погодження Держлісагенства України щодо звільнення начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Андрія Курінського, який за рекомендацією президента написав заяву на звільнення.


«Щодо боротьби з корупцією. Я повторюю, нікуди і нікому носити не треба, квитки продавати ніхто не буде, ми наведемо лад в бурштиновому хаосі в тому числі, як і в інших хаосах, які існують. Я вас запевняю, що держава і ми зробимо все для того, щоб цього не було. Ніхто нічим торгувати не буде», - сказав голова ОДА,


Віталій Бунечко наголосив, що в області, як і в усій державі будуть боротися з корупцією,тому за його дорученням будуть переглянути усі об’єкти капітального будівництва на предмет відповідності їх реальної вартості.

«Я закликаю всіх, хто має договірні відносини з обласною державною адміністрацією, з управлінням капітального будівництва вже сьогодні підготувати додаткові угоди та понизити на 10% і зекономити бюджетні кошти. Ми будемо розбиратися з кожною витраченою гривнею», - наголосив Віталій Бунечко та закликав усіх, хто має факти стосовно так званих «відкатів» інформувати про це правоохоронні органи.


Також очільник області анонсував найближчі кадрові зміни та повне «перезавантаження» облдержадміністрації. За його словами вже написані заяви всіма трьома заступниками, і до кінця тижня буде звільнений з посади заступника голови Житомирської облдержадміністрації Олексій Ясюнецький та незабаром така ж участь очікує й інших заступників. Наразі триває відбір на посади заступників, яку проводить Комісія з попереднього розгляду пропозицій для призначення на посади керівників місцевих державних адміністрацій. Остаточне рішення про призначення буде прийнято спільно з Офісом президента і новим Кабінетом міністрів. Також Віталій Бунечко запропонував звільнитись з посади начальнику управління дорожнього будівництва та інфраструктури Житомирської ОДА Роману Крисюку і начальнику Служби автодоріг у Житомирській області Геннадію Савченку, які раптово пішли на лікарняний.


«Житомирська область, як завжди унікальна, це єдина область, де немає жодного голови РДА. Я встиг з деякими очільниками РДА познайомитися, але я розумів які будуть резюме, при чому я хочу сказати, що ні для кого «Соціальний ліфт» не закритий, всі можуть подаватися і навіть ті, хто були, а там далі розберуться, хто заслуговує бути головою РДА, а хто ні. Тому всіх свідомих, хто готовий працювати і змінювати країну я запрошую подавайте документи в проект «Соціальний ліфт». Професійність, бажання щось змінити, небажання щось «парєшать» - це найголовніше. Ласкаво прошу в команду, разом змінювати нашу державу на краще», - наголосив голова ОДА.

Крім цього новий очільник області пообіцяв, що стадіон «Полісся» нарешті добудують.


«Як мені сказали, я вже четвертий. Так ось я вам скажу: взагалі унікальна ситуація, було б більше часу, я вам розказав би. Я наведу приклади, перетягують цей рік за роком, не знають, там щось кажуть, якісь козирки, і воно все це потрібно, напевно, але задача чомусь у них перетягнути в новий рік, потім збільшити бюджет, потім знову «хрюкнуть» і на цих 2% спокійно жити. Не буде! Добудуємо в тих коштах, які є! Не будемо збільшувати, а хто не буде будувати, піде до «чортової бабушки». Ми стадіон добудуємо», – запевнив голова ОДА.


На завершення зустрічі Віталій Бунечко анонсував брифінги для журналістів та запросив у свою команду прес-секретаря, основним завданням якого буде взаємодія зі ЗМІ та професійне висвітлення діяльності голови ОДА.

Вчора

Сторінки:
Нагору